GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Aralık 2021 Çarşamba 21:40

Bakan Varank: İzmir Büyükşehir Belediyesi yandaş mı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yatırım teşviklerinin yandaşlara verildiği eleştirileri üzerine, İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine 8 yatırım teşvik belgesi düzenlendiğini açıklayarak, "İzmir Büyükşehir Belediyesi yandaş mı?" dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında yatırım teşviklerinin yandaşlara dağıtıldığı eleştirilerine yanıt veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerine 8 yatırım teşvik belgesi düzenledik. İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri yandaş mı?" dedi.

Bakan Varank TBMM'de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Kurduğumuz nitelikli altyapıların yanında bölgesel teşviklerden proje bazlı desteklere kadar yatırımcı dostu birçok uygulamamız mevcut. Bu uygulamalar ülkemizi yatırımlar açısından bir cazibe merkezi haline getiriyor. Şunu da belirtmemiz lazım. Biz yatırım teşviklerinden bahsettiğimizde burada hatipler ısrarla, 'bu teşvikler yandaşlara veriliyor' diye yalan konuşuyor. Her sene düzeltmemize rağmen bu iftirada ısrar ediyorlar. Bakınız biz Cumhuriyet tarihinin en yatırımcı dostu hükümetleri olarak şartları destekleyen herkese bu teşvikleri veriyor, bunu da şeffaf bir şekilde Resmi Gazete'de yayınlıyoruz. Bu sene İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin iştirakleri için tam 8 yatırım teşvik belgesi düzenlemişiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yandaş mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi yandaş mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi yandaş mı? Biz yatırım yapan herkese eşit ve adil davranıyoruz. Siz yatırım düşmanlığı yapsanız da biz en ufağından en büyüğüne kadar yatırım yapılsın, istihdam artsın diye ayrım yapmadan herkesi desteklemeye devam edeceğiz."