GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
15 Ocak 2016 Cuma 09:41

Altındağ Spor Kompleksi'nde son viraj

Bornova Belediyesi’nin prestij projeleri arasında yer alan Altındağ Spor Kompleksi bitme aşamasına geldi. Yapımı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle süren tesisin inşaatı %96 oranında tamamlandı.

Başkan Olgun Atila, Bornova’da İzmir’in değil, Türkiye’nin en önemli spor komplekslerinden birini inşaa ettiklerini söyledi.

Bornova Belediyesi'nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle yapımını sürdürdüğü Altındağ Atatürk Spor Kompleksi tüm görkemiyle ortaya çıktı. İnşaatı %96 oranında tamamlanan Salon’un uzay kafes olarak ifade edilen çatısı tamamen kapandı. Dış cephesiyle de göz kamaştıran 2500 seyirci kapasiteli Ana Salon’un tüm koltukları döşendi. Yine koltukları monte edilen ve tribün kapasitesi 250 kişi olan antreman salonunun parke zemin kaplamasına geçildi. Soyunma odaları, hakem odaları, basın-yayın odaları ve diğer idari bölümlerle ilgili elektronik ve mekanik altyapı tamamlandı.

Tesis zengini olacağız
Altındağ Yeşilova bölgesinde sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin en önemli spor komplekslerinden birini inşaa ettiklerini söyleyen Başkan Olgun Atila, “Doğanlar’da ilk etabını bitirdiğimiz yeni stadımızın ardından spor salonumuzu da tamamlanma aşamasına getirdik.Spor alanında çok önemli bir potansiyele sahip olan ilçemiz, bu iki önemli yatırımla birlikte spor tesisi bakımından İzmir'in en zengin ilçelerinden biri olacak. Bu tesisleşme ile birlikte sportif başarılarımız daha da artacak” diye konuştu.

Antreman salonu ve otopark
20 bin metrekare inşaat alanına sahip Altındağ Atatürk Spor Salonu 3 katlı olarak inşa edildi. Otoparka da sahip dört tribünlü spor kompleksi içerisinde 250 kişilik tek tribünlü çok amaçlı antreman salonu da bulunuyor. Salon sporlarının merkezi olacak tesisin basın tribün13, VIP tribune ise 165 kişi kapasiteli.