GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ocak 2016 Perşembe 17:15

Flaş! 6 bin Büyükşehir memuruna TİS müjdesi

Yaklaşık 6 bin İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları, İZSU Genel Müdürlüğü ve ESHOT Genel Müdürlüğü’nde çalışan yaklaşık 6 bin çalışanı kapsayan Toplu İş Sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel Sen arasında imzalandı.

Alkış ve sloganlarla belediye binası önünde toplanan Büyükşehir çalışanlarına müjdeyi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile sendika yöneticileri verdi.

GÖREVİMİZ, HAKLARIN MAKSİMUMUNU VERMEK
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyenin önüne bekleyen personele seslendi. Yasanın kendilerine verdiği olanaklar kapsamında yapabileceklerini maksimum düzeyde yaptıklarını söyleyen Kocaoğlu, “Hayırlı olsun, güle güle harcayın. Gönül, ülkenin ürettiği değerlerin, emeğinin hakkının daha fazla korunmasını istiyor. Bunu 18 yaşında beri sendika mücadelesine inanan bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Görevimiz olan, hakların maksimumunu vermektir. Emeğe yönelik, emeğin çalışmasına yönelik yasalarla birlikte hem ekonomik durumu iyileştirip hem çalışma disiplinini, performansını sağlayacak yasaların hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” diye konuştu.

BELEDİYE GÜÇLÜ OLACAK, GÜCÜNÜ SİZDEN ALACAK
Emeği geçen herkese teşekkür eden Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük, “İzmir barışın, demokrasinin, özgürlüklerin kalesidir. Bu belediye güçlü olacak, gücünü de sizlerden alacaktır. Sosyal demokrat bir belediyenin emekçilerinin insanca yaşamasını önemsediğine inanıyoruz. Bugün bir sayfayı birlikte açtık, sürdüreceğiz” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE TOPLU SÖZLEŞME YAPAMAZSIN DEDİLER, YAPTIK!
Tüm Yerel Sen Genel Başkanı Doğan Koç, “Sendika kuramazsınız dediler, kurduk; büyüyemezsiniz dediler, büyüdük; İzmir Büyükşehir Belediyesi ile toplu sözleşme yapamazsınız dediler, yaptık. Bu toplu sözleşme, her iki tarafın da yasaları en iyi şekilde kullanmasıyla imzalandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizim, biz burada çalışıyoruz ve İzmir halkını, Türkiye halkını yok saymaksınız ötekileştirmeksizin yapıyoruz. Bir anlaşma kamu çalışanlarının evine bir ekmek fazla götürebilmesi mücadelesi. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

GÖNÜL İSTERDİ Kİ DÜĞÜN BAYRAMLA ZAFERİMİZİ KUTLAYALIM...
‘Emek en yüce değer’ görüşüyle hareket edip emekçilerle var olduklarını söyleyen Tüm Yerel Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Hakan Kıran, "Gönül isterdi ki düğün bayramla kazandığımız zaferi kutlayalım. Ancak ülkenin içinde bulunduğu durum buna izin vermiyor. Bugün birlik olma günüdür. Sizlerden aldığımız güçle sözleşmemizi imzaladık. Siz değerli emekçilerimizin onayını alarak imzaladık. Bugün bunu başardık, yarın daha iyisini başaracağız. Bu bir başlangıç, mücadeleye devam. Sizlerin desteğiyle daha iyi kazanımlar edineceğiz. Yaşasın emek mücadelemiz, yaşasın tüm yerel sen yaşasın Birleşik Kamu" ifadelerini kullandı.

TOPLU SÖZLEŞME MADDELERİ

- Çalışanlara yemek yardımı yapılacak.

-15 güne düşen raporlar 17 gün oldu. Meydana gelebilecek kaza ve yaralanmalarda alınacak raporlardan ücret kesilmeyecek.

-Şehit yakınları şehitler gününde, gazi yakınları gaziler gününde izinli sayılacak.

-Engelli memurlar engelliler gününde izinli olacak, idari tatillerde çalıştırılmayacak.

-Aylık alınan Toplu Sözleşme ücretleri 6 ayda 1 kere artacak. İlk 6 ay 843,76 TL, ikinci 6 ay 878,49 TL ve itfaiye çalışanlarına 890 TL olarak ödenecek.

-Yıllık 1 milyon 92 bin TL olan dayanışma aidatı sözleşmede yer almadı.

-İşe yeni başlayan memurlar, işe başlar başlamaz toplu sözleşmenin bütün haklarından yararlanabilecek.

-Görevden uzaklaştırılan çalışanlar, göreve iadelerinde geriye dönük alamadıkları sözleşme ücretlerinin tamamını alabilecek.