GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
22 Ocak 2023 Pazar 08:36

Altında sular durulmuyor... Çeyreği 2 bin liraya dayandı!

2022 Ocak ayında 1300 lira, üç hafta önce ise 180 lira olan çeyrek altın, 1970 liraya yükseldi. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, "Altın, enflasyonun gerisinde kaldı. Böyle bir patlamayı bekliyorduk. İnsanlar, bu yükselişe rağmen, kendini enflasyondan korumak için altına yatırım yapıyor. Altındaki yükselişin bir süre daha devam edeceğini umuyoruz" dedi

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Kuyumcu esnafı, altının değer kazanmasına rağmen, kendini enflasyondan korumak istediği için altına yatırım yapan vatandaşları ağırlıyor. 2022 Ocak ayında 1300 lira, 2023'ün ilk günlerinde 1800 lira olan çeyrek altının fiyatı, 2 bin liraya dayandı. Çeyrek altın 1970 liradan satılırken, 24 ayar altının gramı da bir yıl içinde  800 liradan 1190 liraya çıktı.

BUYRUKÇU: ALTIN, ENFLASYON ORANINDA ARTMAMIŞTI
İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, 2023'ün ilk ayında görülen artışla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'deki enflasyon oranlarına bakınca, altının, enflasyonun gerisinde kaldığını gördüklerini belirten Başkan Buyrukçu, "2022 Ocak ayı ile 2023 Ocak ayı arasındaki enflasyon oranlarını kıyaslarsak, altının enflasyon oranında artmadığını ancak son süreçte hızlı bir artış gösterdiğini söyleyebilirim. Dolayısıyla bu yükseliş, beklediğimiz bir yükselişti. Altındaki değer artışının tırmanmaya devam edeceğini düşünüyorum" dedi. Başkan Buyrukçu, şu açıklamalarda bulundu:

ALTININ GRAMI BUGÜN 1190 LİRA, BİR AY İÇİNDE 1250 LİRA OLUR
"Altının gramı bugün itibariyle 1190 lira. Bir ay içinde 1250 lira olabileceğini düşünüyorum. Çeyrek altın 1970 liradan satılıyor. Çeyrek altının fiyatının da çok yakında 2 bin liranın üstüne çıkacağını düşünüyoruz ve yıl sonuna kadar nereye varacağını tahmin bile edemiyorum. Ben ekonomist değilim, borsacı değilim, Kuyumcular Odası Başkanı olarak böyle bir tahminde bulunuyorum. Altın, her zaman en güvenli yatırım aracı olmuştur. İnsanlarımız kendilerini enflasyondan korumak için altına yatırım yapmayı tercih ediyor. Mantıklı olan da budur zaten. Çarşımız hareketlendi. Düğün sezonuna hazırlıklar var. Yeni sezon tasarımlar, ziynetler görücüye çıkıyor. Pırlantaya, altına, ziynete ilgi çok iyi durumda."