GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İş Dünyası
19 Ocak 2023 Perşembe 16:11

Köyün dibine dinamit!

Menemen Karaorman Köyü’ne 800 metre uzaklıkta ormanlık alana taş ocağı açılması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı çevresel etki değerlendirme süreci başlattığını duyurdu.

Metehan UD / EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Menemen’de Manisa Taş  Menemen’de açılması plan ‘Manisa Taş Ocağı’ ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci ile başlattığını açıkladı.

İlçenin Karaorman Mahalle sınırları içerisinde kalan 24,83 hektarlık ÇED alanında yılda 705 bin 652 ton rezerv çıkarılması planlanıyor. Sahada 38 yıllık hammadde stoğu bulunuyor. ÇED alanı İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda ‘orman arazisi’ sınırları içerisinde kalıyor.

En yakın haneye 800 metre uzaklıkta açılması planlanan ocağın yanı başında ise köylülerin tarım arazileri de bulunuyor.  Patlatma yöntemiyle hammadde çıkarılacak ocakta haftada 1, yılda ise 50 patlatma işlemi uygulanacak. Ocaktan saatte 20, günde ise 160 kilogram toz havaya karışacak. Şirket proje için 5 milyon 680 bin TL bütçe ayırdı.