GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Ocak 2016 Cuma 15:46

Aliağa Santrali satışına bir erteleme daha!

Özelleştirme İdaresi tarafından ihaleye çıkarılan Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali, Temmuz ayından beri satılamıyor. Bugün gerçekleşmesi planlanan ihale 4’üncü kez ertelendi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Başbakanlık Özelleştirme İdaresi tarafından satışa çıkarılan Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali, Temmuz ayından beri satılamıyor.

Türkiye Elektrik Üretim A.Ş.ye ait santralin, 15 Temmuz tarihinde satışa çıkarılacağı duyurulmuş, ihale tarihi olarak 1 Ekim 2015 belirlenmiş ve süre 20 Kasım’a uzatılmıştı. 20 Kasım kararından sonra son olarak bugün için belirlenen ihale tekrar ertelendi.

Kurum, Resmi Gazete’den yayımladığı tebliğde Aliağa Kombine Çevrim ve Gaz Türbinleri Santrali için Ön yeterlilik ve son teklif verme tarihini ve saatini 15 Mart 2016 günü saat 17.00’ye erteledi.

Buna göre ihaleye katılmak isteyenler 10 milyon ABD doları geçici teminat yatıracak. Sadece ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı almak için 20 bin TL ödenecek.

İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecek. İhale Komisyonu’nca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilecek. İhaleye yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek.