GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
29 Ocak 2016 Cuma 10:06

EMITT Fuarı’nda İzmir rüzgarı!

İzmir’i Menderes Belediye Başkanı Soylu, Seferihisar Belediye Başkanı Soyer, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Boyacı, ETİK Başkanı İşler, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, yetkilileri temsil ediyor.

Fuarda, İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) tarafından hazırlatılan ortak İzmir standıyla dünyanın dört bir yanından gelen turizm profesyonellerine İzmir tanıtımı yapıldı. İzmir’in Akdeniz kimliğini ön plana çıkaran Alaçatı ve Seferihisar evlerini çağrıştıran mavi renk ağırlıklı standı büyük beğeni topladı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ın da ziyaret ettiği İzmir standı yoğun ilgi gördü.

İzmir Kalkınma Ajansı Tanıtım ve Dış İlişkiler Birim Başkanı Nazlı Kayı “Türkiye’de Doğu Akdeniz bölgesinin en büyük fuarlarından biri olan EMITT’ in yapılıyor olmasını çok önemsiyoruz. Fuara, İZKA’nın temin etmiş olduğu İzmir standı altında yerel yönetim, sivil toplum ve özel sektör temsilcileri ile birlikte yaklaşık 40 kişilik bir heyetle katıldık. İzmir’i ulusal ve uluslararası turizm profesyonellerine anlattık.

İzmir’in Dünyadaki marka bilinirliğini artırmak amacıyla turizm fuarlarına katılımı önemsiyoruz. Turizm denince akla İzmir geliyor. Sadece deniz turizmi de değil; kültür turizminden, termal turizme kadar birçok turizm çeşidine ev sahipliği yapabiliyoruz. Burada İzmir çatısı altında tek elden, bütünsel bir tanıtım çalışması yapıyor olmak İzmir’in marka değerinizi artırıyor” dedi.

İZMİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU
Stantta İzmir tanıtım malzemeleri ile birlikte mandalina, süt, incir, lokum, zeytinyağı gibi İzmir’in yerel tatlarından seçkiler sunuldu.  Estetik Ebru'nun geleneksel ebru sanatını ilk kez mermer ve doğaltaşla buluşturan ürünleri yoğun ilgi gördü.

EMITT fuarında İzmir çatısı altında İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Menderes Belediyesi, Selçuk Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi, Yaşayan Şehirler Platformu, ETİK ve Estetik Ebru yer aldılar.

Bu yıl 20. kez düzenlenen EMITT- Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda geçen yıl 71 ülkeden 4550 katılımcı yer aldı. Otel işletmeleri, turizm işletmeleri, tur operatörler, seyahat acenteleri, turizm tedarikçileri, resmi kurumlar, diplomatik temsilciler, etkinlik organizatörleri, akademik kurum ve kuruluşlar ve basından oluşan ziyaretçi profili ile İstanbul – Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde 65.000 metrekarelik alanda yapılacak fuar, ilk iki gün profesyonel ziyaretçilere, son iki gün tatil tüketicisine açık olacak.