GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2016 Pazartesi 10:18

Alevi Dernekleri seçiminde kaybeden Karabağ!

Alevi Kültür Dernekleri Karşıyaka Şubesi’nin olağan genel kurulunda liste çıkan listelerden birisine destek veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın adayı seçimi kaybetti. Üç listenin yarıştığı seçimde zafere Mehmet Bozkurt ulaştı.

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - Bayraklı’da iki yıl önce yaptığı konuşmada Alevi-Sünni karşılaştırması yaparak tartışmalara neden olan Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın çıkardığı liste seçimi kaybetti. Karşıyaka Alevi Kültür Dernekleri Şubesi’nin 11. Olağan Genel Kurulu’nda üç liste seçime girerken Başkan Karabağ, belediye personeli Abidin Yücesan’ın başkanlığındaki ekibi destekledi. Beyaz liste ile yarışa giren Yücesan’ın yönetiminde yine belediye bağlantılı Hanım Tosun, Kenan Tosun, Yusuf Karabulut gibi isimler yer aldı.  Yapılan seçimde Karabağ’ın karşısında mavi liste ile yer alan Mehmet Bozkurt 619 oyla başkanlığa seçildi.

Bozkurt’un mavi listesinde Süleyman Aktaş, Fadime Erdem, Ali Babacanoğlu, Baki Demirelöz, Fahrettin Söylemez, Hamdi Güllü, Hüseyin Görer, Ünlüş Aydın, Yusuf Fırat ve Zöhre Güngör yönetim kuruluna seçildi.

Denetleme Kurulu’na Aydın Gürboğa, Sinan Diller, Süleyman Uygun seçilirken, Disiplin Kurulu’na ise Halil Dönmez, Bektaş Güngör, Gazi Özer seçildi.

Genel Merkez delegeleri ise şu isimlerden oluştu: Süleyman Aktaş, Ali Babacanoğlu, Baki Demirelöz, Fahrettin Söylemez, Hamdi Güllü, Hüseyin Görer, Yusuf Fırat, Zöhre Güngör, Aysun Fakı Sönmez, Demir Kahraman, Serdar Beyaztaş, Şefika Katı, Ali Eralp, Ali Kazak, Ali Şen, Bülent Tan, Celal Soydaş, Ceylan Ceylan, Coşkun Erdem, Cuma Yiğitler, Çağlar Tunç, Doğan Dallı, Ekrem Düzgün, Evren Gençeri, Eylem Koçkaya, Fatma Kara, Ferhat Turan, Galip Sönmez, Halil Dönmez, Hasan Doğan, Haydar Kütükçü, Hüseyin Taş, İlyas Budak, İrfan Sakallı, Kemal Kasar, Mehmet Erkılınç, Mehmet Deren, Mehmet Genç, Merdan Hayırlı, Mustafa Çevik, Muzaffer Akın, Nesimi Ergün, Orhan Görer, Özkan Gülem, Pehlül Yavuzyörük, Rıza Babacanoğlu, Rıza Topbaş, Serap Güngör, Serdar Sirke, Şaban Çatalbaş, Tekin Turhan, Tunay Ballıkaya, Ulaş Kılıçarslan, Ülger Aygörmez, Zeki Yıldız

Kongreye beyaz listeyle giren Abidin Yücesan 571 oy alırken, kırmızı liste ile yarışan Fahri Kaya 358 oy aldı.

NE DEMİŞTİ?
Karabağ daha önce ilçede faaliyet gösteren bir hemşeri derneğinin toplantısında yaptığı açıklamalarla tartışmalara neden olmuştu. Karabağ o dönem, “Karabağlar ve Bayraklı’yı ağzından düşürmeyen bazı kesimler var . Bayraklı’nın 59 camisi var.  Karabağlar ilçesinde ne kadar var bilmiyorum. Toplam 88 camisi olan Karabağlar’ın okulu ne kadar var onu da bilmiyorum. Mutlaka yarı yarıyadır. İki bölgede bir mücadele veren ekipler halindeyiz. Bu bölgeleri karanlığa ve Sünni yobazlığa teslim etmeyeceğiz. Bu konuda güvendiğimiz en büyük dostlarımız Alevi kökenli dostlarımızdır. Sizlerin düzenli, bilinçli olarak gittiği kesimlerden biridir alevi dostlarımızın dünyası. O anlamda da omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz. Hiç kimse merak etmesin. Karabağlar, Bayraklı el ele ilerici, yurtsever, devrimci tavrını sürdürmeye devam edecektir”  ifadelerini kullanmıştı.