GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
1 Şubat 2016 Pazartesi 09:27

İzmir’in üniversitelerinde büyük yarış: 2 koltuğa 14 aday!

Ege Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Haziran ayında yapılacak olan rektörlük seçimleri için yarış sürüyor. İki üniversiteden de yedişer akademisyen adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklaması beklenen isimlerin de olduğu öğrenildi.

Yeşim YAVUZER/EGEDESONSÖZ - İzmir'in iki büyük devlet üniversitesi Ege Üniversitesi (EÜ) ve Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Haziran ayında yapılacak olan rektörlük yarışına sahne oluyor.

İki dönemdir görevde olan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün yasa gereği yeniden aday olamazken, her iki üniversiteden de yedişer akademisyen adaylığını açıkladı.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı'yı, DEÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün ise, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse'yi desteklediği bildirildi.

Öte yandan henüz adaylığını ilan etmeyen fakat yarışa katılmaya hazırlanan isimlerin olduğu öğrenildi.

EGE'NİN REKTÖR ADAYLARI
Ege Üniversitesi Rektör adayları; Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Yağdı, Tıp Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Yüksel Gürüz, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Kazancı ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Özkahya.



DOKUZ EYLÜL'ÜN REKTÖR ADAYLARI
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör adayları; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Köse, İlahiyat Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu, DEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Can Karaca, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Kasman, Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Havıtçıoğlu, DEÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulaması Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erdal Çelik ve DEÜ eski Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Refik Mas.