GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2022 Çarşamba 12:46

Akşener grup toplantısında anlattı: İzmir'de gerçekler sandığınız gibi değil!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'deki grup toplantısında, İzmir'de gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine yönelik konuşarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Akşener, "Geçtiğimiz hafta, İzmir’deydik. İzmir deyince, belki de herkesin aklına, daha müreffeh, daha mutlu ve daha huzurlu insanlar gelir. Ama gelin görün ki, gerçekler hiç de öyle değil" dedi.

EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akşener, iktidara seslenerek, "Daha önce de yaptığım bir çağrıyı yinelemek istiyorum. Elektrik zamlarını geri alın. Elektrik zamlarını geri alın. Elektrik zamlarını geri alın. Sakin sesle söylediğimizde duymuyor olabilirsiniz. Yüksek sesle söyledik. Elektrik zamlarını ivedilikle geri alın" diye konuştu.

Akşener, ayrıca şirketlerin özelleştirilmesine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Akşener, İYİ Parti iktidarında, kamu hizmetlerinin sunulmasında temel amacı kar etmek olan şirketlerle halkı muhatap etmeyeceklerini, devlet ile vatandaş arasına 'mültezimleri' sokmayacaklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta İzmir ziyaretine ilişkin notları paylaşan Akşener, "Geçtiğimiz hafta, İzmir’deydik. İzmir deyince, belki de herkesin aklına, daha müreffeh, daha mutlu ve daha huzurlu insanlar gelir. Ama gelin görün ki, gerçekler hiç de öyle değil. Mesela Menderes’te, fırın işleten esnaf bir kardeşim diyor ki; “İşler kötü. Hammaddelere gelen zamlardan dolayı, tarife dışına çıkamıyoruz. O da masraflarımızı karşılamıyor. Yaptığımız işin, kıymeti kalmadı. Bu ay doğalgaz, 15 bin lira geldi, önümüzdeki ay kesin, 18 bin lira gelir. Biz bu işi, böyle sürdüremeyiz.”

Mesela, kasap esnafı bir kardeşim diyor ki; “Kilo ile et alan yok artık. 50 liralık, 30 liralık alıyorlar. Haftalık, 2 kilo et alan aile, şu anda 750 gram zor alıyor. 30 liralık kıyma alıyor insanlar. Dükkana günde, 25 kişi giriyorsa, 15’i fiyat sorup çıkıyor. Haftada bir gelenler, artık ‘ayda bir geleceğiz’ diyor.”

Mesela, Bornova’da bijüteri dükkânı olan bir esnafımız diyor ki; “İşler kötü ötesi. Bu sene çok kötü, pandemide bile, bu kadar kötü değildi. Fiyatlar 3 katına çıktı. Kullanmadığımız elektriği ödüyoruz. Şallarla oturduk ısınmak için. Her şey lüks oldu. İnsanlar markete yetişemiyor, nasıl böyle lüks alışveriş yapsın. Dünkü satışım 35 lira, iki müşteriyle dükkân kapattım.”

Mesela, butik işleten bir kardeşim diyor ki; “Sattığım malı yerine koyamıyorum. 1 hafta falan değil, 2 gün sonra, fiyat değişiyor. Giyim bile lüks oldu, insanlar olan kıyafetlerini giyiyor. Bazen, akşam 6’ya kadar siftah olmuyor. Zaten 6 buçukta, dükkânı kapatıyorum.” Mesela, bir kadın diyor ki; “Bugün aldığımı, yarın alamıyorum. Evimde bayat ekmeğim bile yok.” İnsanlarımıza reva görülen şu tabloya bakar mısınız? Duyduklarımı, gördüklerimi, şahit olduklarımı, artık benim yüreğim kaldırmıyor. İktidardakiler, geceleri başlarını yastığa, nasıl koyuyor, nasıl huzurla uyuyor, inanın aklım almıyor.

Kemalpaşa’da ziyaret ettiğim bir markette, 18 yaşındaki bir evladımızla konuştum. İsmi Gökdeniz. Diyor ki; “Sınavdan sonra ülkemizde ve dünyada bir yerimiz olacak mı? Evet, herkesin bir yeri var. Ama hak ettiğimiz yeri bulacak mıyız...” ifadelerini kullandı.