GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Temmuz 2022 Cuma 18:38

AK Partili Kaya'dan CHP'ye 'Menderes' çıkışı: Şikayetçi sizin içinizden!

Urla, Menemen ve Menderes ilçe belediye başkanlıklarında yaşanan süreçler hakkında konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi’nin suçluyu başka yerde aramaması gerektiğini belirtirken, Menemen ve Menderes’teki ‘yolsuzluk’ şikayetlerinin CHP'nin kendi içinden geldiğini söyledi.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nden aday olarak seçime giren isimlerin belediye başkanlık koltuğundan görev süreci bitmeden el çektirilmelerinin yankıları devam ediyor.

İlk olarak 2019 yılında Urla Belediye Başkanlığı görevini yürütürken FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiası ile görevden alınan ve yerine kayyum atanan Burak Oğuz, sonrasında ise geçtiğimiz yıl yolsuzluk operasyonu ile görevden alınan Serdar Aksoy ve ardından geçtiğimiz haftalarda da Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ‘yolsuzluk’ iddiası ile İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmıştı.

Yapılan operasyonlar ve sonrasında CHP’li yöneticiler ‘Hükümet bizimle uğraşıyor’ eleştirilerini yöneltirken, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya iddialar ile ilgili net konuştu.

İZMİRLİLERDEN ÖZÜR DİLEMELERİ LAZIM
Yerel yönetimler içindeki sıkıntıyı oy veren vermeyen herkesin fark ettiğini vurgulayan Kaya, “Gülüyorum bu duruma... Hep beraber görüyoruz. İzmir’in yaşadığı özellikle yerel yönetim konusunda ki sıkıntıyı oy veren de vermeyen de kabul ediyor. Vizyonsuz bir yönetim var. Bu adayları kim belirledi? CHP Genel Merkezi belirledi. Bu adamları biz belirlemedik. Urla’daki FETÖ’cü çıktı ve karar verildi. Menemen’dekini partiden attılar. Kim aday gösterdi? Menderes’teki son hadise… Görüyorsünüz hepsi kendi adayları. Adayları hakkında çıkan sorunlar ve sonrasındaki adli süreçler… Kendi kabahatlerini örtmek için hemen siyasi bir konuya çekmeye çalışıyorlardı. Adamı partiden attınız sonra Menemen’e sahip çıkacağız diyorsunuz. Bu adayı kimler belirlediyse hata ondadır. Menderes’teki de şikayet edildi. CHP'li meclis üyesi şikayet etmedi mi? Bunlar çıktı ortaya. Menemen’de de şikayet eden CHP’li meclis üyesi değil miydi? Menemen’de 3 meclis üyen gitmiş, Torbalı’da gitmiş, Menderes’te 1 üyen gitmiş... Siz CPH olarak 'İktidara geliyoruz' diyorsunuz ama sürekli meclis üyesi kaybediyorsunuz… Kendilerinin muhasebesini yapıp İzmirlilerin karşısına çıkıp özür dilemeleri lazım” dedi.

İŞLEYEN BİR SÜREÇ VAR
Adli kontrol şartının da ceza hukuku içinde yeri olduğunu hatırlatan ve ‘Suçsuz bulundu’ yorumlarını reddeden Kaya, “Hukuki işleyen bir süreç var. Adli Kontrol’de aynı tutuklama gibi bir durumdur. Bunlar kanunda açıkça ifade edilmiş. CHP’de ceza hukukundan anlayan biri de yok. Adli kontrolde bir suç dolayısıyla soruşturma yürütülüyordur, suç vardır ve sizde bu süreçte yargı sürecini işletirken adli kontrolü uygulayabilirisiniz. Aynı tutuklama gibi ceza mahkemesindeki mekanizmalardan bir tanesidir” ifadelerini kullandı.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ YOLSUZLUK VAR DEDİ
CHP’nin suçluyu başka bir yerde aramaması gerektiğini de vurgulayan Kaya, “Menderes’teki konuda bizlik değil... CHP’li meclis üyesi 'Yolsuzluk var' dedi ve şikayet etti. Hepsi basına yansıdı. Kendi belediye başkan yardımcılarının şikayet ettiği ortaya çıktı. Kendileri çok güzel şekilde tarif edebilirler, suçluyu başka yerde aramasınlar” diye konuştu.