GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
22 Temmuz 2022 Cuma 17:40

CHP İzmir’de kritik zirve sona erdi… Neler konuşuldu?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Binası’nda CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi. Toplantının ana gündeminde ise Buca Metrosu ve Pazar günü Balıkesir’de gerçekleştirilecek Milletin Sesi mitingi yer aldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Örgüt içi bağları kuvvetlendirmek ve seçim sürecine güçlü girmek isteyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de son dönemlerde hayata geçirilen zirvelerin bir yenisi daha gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz günlerde CHP İzmir İl Yönetimi ile buluşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, bu kez de CHP İzmir İl Binası’nda partisinin ilçe belediye başkanları ile bir araya geldi.

Yaklaşık olarak 2:30 saat süren toplantının gündeminde ise ‘Milletin Sesi’ mitingi ve ‘Buca Metrosu’ yer aldı.

İSTANBUL GİBİ OLSUN
Pazar günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Balıkesir’de düzenlenecek olan Milletin Sesi mitingi öncesi CHP İzmir Örgütü, geçtiğimiz aylarda İstanbul’da gerçekleştirilen miting gibi yoğun katılım göstermeyi hedefliyor. İzmir’e yaklaşık 2,30 saatlik uzaklıkta yapılacak olan miting öncesi ilçe belediye başkanlarına ilçe örgütü ile koordineli olunması gerektiğini aktarılan toplantıda İzmir’den yoğun bir katılım gerçekleştirilmesi gerektiği ve İzmir örgütünün birlik ve gücünü temsil edilmesi gerektiği aktarıldı. Ayrıca ilçe belediye başkanlarından mazeretliler haricinde tam kadrosunun mitinge bulunması gerektiği de toplantıda aktarıldı.

BUCA METROSU YAPILACAK
Toplantıda gündeme gelen bir diğer konu ise Buca Metrosu oldu. Danıştay’ın kararı sonrası kentte tartışmalara neden olan metro çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer toplantıda bir kez daha ‘O metro  Buca’ya gelecek’ mesajını verdiği öğrenilirken, İl Başkanı Yücel’in ise bu konuda Tunç Başkan’a destek verilmesi gerektiği yönünde söylemlerde bulunduğu iddia edildi.

ÜZERİNİZE GELECEKLER AMA…
Son olarak Menderes'te yaşanan süreci hatırlatan Yücel, ilçe belediye başkanlarına ‘üzerine gelecekler’ uyarısında bulunurken, belediye başkanlarından ise hiçbir geri adım atmadan çalışmalarına devam etmeleri gerektiğini aktardığı öğrenildi.

TARTIŞMA İSTEMİYORUZ
Toplantıda ayrıca CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in üstü kapalı bir şekilde ilçe ve örgüt arasında sorun yaşanmasını istemiyoruz dediği de öne sürüldü.

Edinilen bilgilere göre miting ağırlıklı görüşmelerin yapıldığı toplantıda ilçe belediye başkanları taleplerini de Tunç Soyer’e aktardı.