GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
6 Ocak 2016 Çarşamba 12:51

AK Partili iş adamına 3 ilçede sondaj izni!

Çevre ve Şehircilik İzmir İl Müdürlüğü, AK Partili İşadamı Selim Gökdemir’in sahibi olduğu Megapol Elektrik Üretim A.Ş’ye Karşıyaka ve Çiğli’nin tamamı ve Bayraklı’nın bir kısmında jeotermal enerji için sondaj açma izni verdi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Geçtiğimiz haftalarda İzmir’deki paralel yapı operasyonlarında adı geçen ve 2009 seçimlerinde AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı olan iş adamı Selim Gökdemir’e ait Megapol Elektrik Üretim Mad. San. Tic. A.Ş’ye Karşıyaka ve Çiğli’nin tamamı ile Bayraklı’nın bir bölümünde jeotermal sondaj arama izni verildi.

4 BİN 725 HEKTARLIK ALAN
İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafına sunulan dosyada firma, Çiğli ve Karşıyaka ilçelerinde 2110 numaralı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsat sahası içerisinde 2 ayrı lokasyonda jeotermal kaynak arama sondajı yapılması planlandı. Sahanın toplam kapasitesi ise 4 bin 725 hektar genişliğinde...

İLK ARAMA YAMANLAR’DA
Valilik sunulan projeye onay verirken ÇED süreci başlamış oldu. Projeyle birlikte ilk olarak Yamanlar Bölgesi, Bayraklı Postacılar, Onur Mahallesi sırtları ve Karşıyaka Sancaklı Köyü’ne yakın bölgede sondaj arama çalışmaları başlayacak. Toplam iki lokasyondan oluşacak projenin Karşıyaka’da kalan bölümünde 320 bin TL, Çiğli’de kalan bölümüne 390 bin TL olmak üzere toplam 710 bin TL’lik bedel belirlendi.

DİKİLİ’DE DE ALMIŞTI
Firma geçtiğimiz aylarda Dikili’de de 650 bin TL’lik sondaj arama izni almıştı. Gökdemir’in sahibi olduğu şirketin eski adı olan Orkide Megapol Germenia Elektrik Üretim A.’nin ismi farklı projelerle gündeme gelmişti. Yeni adı Megapol olan şirketin Gökdemir dışında Emir Bozoğlu ve Süleyman Cem Özdemir isimli iki ortağı bulunuyor.