GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Temmuz 2023 Pazartesi 21:33

AK Partili İnan grev üzerinden Soyer’e yüklendi: Müflis tüccar!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, metro ve tramvay işçilerinin greve gitmesi nedeniyle “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe finans dengesi üzerinden bakıldığında kar eden tek şirketi olan METRO A.Ş’de yaşanan durum; müflis tüccar bakış açısından kaynaklanmaktadır. Diğer şirketlerin durumu da beceriksizliğin kanıtıdır." açıklamasında bulundu.


EGEDESONSÖZ – İzmir’deki metro ve tramvay hatlarındaki seferlerin grev nedeniyle durması ile ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yüklendi.

İnan şunları söyledi:

Sorumsuz insanlar bahaneler arasında dolanır, başkalarını ve içinde bulundukları şartları suçlarlar, çok az iş üretir, işlerin yürümesini engeller, anlamamış görünür ve yardıma muhtaç insanı oynarlar.

Sorumsuz insanlar hareket etmekte çok yavaş ama şikayet etmekte çok hızlıdırlar. Tanıdık geldi değil mi?

Tunç Soyer türlü bahanelerle geçtiğimiz hafta ve her fırsatta; iş bilmezlik ve beceriksizliklerini hükümetimize çamur atarak, Cumhur İttifakı’nı hedef göstererek kapatmaya çalıştı ve tabii bu sorumsuzluğun, vurdumduymazlığın hesabını sandıkta verecektir.

Peki böyle bir krizin çıkacağı günler öncesi belli değil miydi ? İzmirli hemşehrilerimiz bu çileyi bugün neden çekti ? Yine aynı taktiklerle, hükümet destek vermiyor gibi palavralara mı sarılacaksın? Nafile.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe finans dengesi üzerinden bakıldığında kar eden tek şirketi olan METRO A.Ş’de yaşanan durum; müflis tüccar bakış açısından kaynaklanmaktadır. Diğer şirketlerin durumu da beceriksizliğin kanıtıdır.

Gelinen durum itibariyle bütçe açığı hızla büyüyen ve borç rakamı 5 milyar TL’ye doğru hızla ilerleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşananları yakından takip ediyoruz.

METRO A.Ş’nin emekçilerini rakamlar üzerinden hedef gösteren Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kriz yönetimindeki beceriksizliği İzmirli hemşehrilerimizin karşısına kaos olarak çıkmıştır.

Evlerine ve işyerlerine ulaşmak için çile çeken hemşehrilerimize bunu yapmaya kimsenin hakkı yoktur.

Görevde olduğu sürede; ulaşım yollarındaki yetkiyi bazı yerlerde devralmasına rağmen bir tane bile karayolu alt geçidi, köprülü kavşak yapmayan yeni şehir içi yol açmayan Soyer ve ekibi içinden çıkılamaz trafik sorununu zirveye ulaştırmıştır.

Metro A.Ş emekçilerine hak ettiği ücret derhal verilmelidir. Kutlama, konser, kültür sanat işleri ve gezi harcamalarında tasarrufu aklından geçirmeyen Soyer’in işçinin cebine el atması ve emeğine göz dikmesi kabul edilemez.