GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:54

AK Partili İnan'dan CHP'li Yücel'e: Sen İzmir'e layık değilsin

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, TBMM’deki çalışmalarının sona ermesinin ardından Tarım Bakanı İbrahim Yumakli ile beraber gelip yangın söndürme çalışmalarını takip ettiği İzmir’de Mardin Federasyonu üyeleriyle de bir araya geldi. Burada açıklama yapan İnan, CHP'li Deniz Yücel'i sert bir dille eleştirdi, "Deniz Yücel dostlarına yine sessiz kalmış. Devlete katil diyor Deniz Yücel'in dostları. Ahmet Şık'a karşı memleketin hakkını savunan bize saldırmış Yücel. Deniz Yücel'e buradan sesleniyorum. Sen İzmirli değilsin. Sen İzmir'e layık değilsin" dedi.

İzmir Mardinliler Federasyonu ile kahvaltı programında bir araya gelen İnan, TBMM’de Can Atalay için toplanan genel kurulda yaşananlar ve Karşıyaka bölgesindeki yangınlarla ilgili konuştu.

Yaşanan yangının İzmir’de son on yılda görülen en büyük yangın olduğunu belirten İnan, “Meclis kapanır kapanmaz Tarım Bakanımızla beraber doğrudan memleketim İzmir’e geldim. İzmir’deki son 10 yılın en büyük yangını. Devletimiz tüm kurumlarıyla beraber teyakkuzda. Seher vaktiyle beraber tüm teçhizatlar çalışmaya başladı. Kurumlarımız faaliyetlerini en işlevli şekilde gerçekleştiriyorlar. Koordinasyon çalışmalarına dünden beri katkıda bulunuyoruz. Son aylarda yangınlar tekrar artmaya başladı, dikkat etmemiz gerekiyor. Mağduriyetleri gidermek için çalışacağız. Orada komşularımız var.” dedi.

Anayasa Mahkemesi’nin verdiği Can Atalay kararının ardından gerçekleşen olağanüstü Genel Kurul’da yaşanan hadiselerle ilgili de konuşan AK Partili İnan, CHP İzmir Milletvekili Deniz Yücel’in Ahmet Şık’a destek açıklamasına da tepki gösterdi:

Dün TBMM’de Türkiye düşmanı bir milletvekili kürsüden Milletin seçtiği milletvekillere, 22 yıldır ülkeyi yöneten parti grubuna haysiyetsiz, terörist diyor. Biz ilk konuşmasında sesimizi yüksek desibelle dile getirdik. Yumruktan daha ağır şeyler var. Cumhurbaşkanımıza hakaretler eden bir şahısın yaptıkları yumrukla kıyaslanamaz. Sözlü mermilere mukavemet etmek zorundayız.

Önümüzdeki dönemde İzmir’in unsurlarını, temsilcilerini, hemşehri derneklerini daha çok Ankara’da ağırlamaya parti büyüklerimizle ve Cumhurbaşkanımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Sizden gelen tüm önerileri sıkıntıları bakanlıklarımızla buluşturuyoruz. İzmir için çalışıyoruz.

Dün yaşanılanlara tüm milletimiz şahit oldu. Milletin kürsüsünden hakaretler edeceksin, tehditler savuracaksın. Sonra uslu çocuk numaraları yapmaya çalışacaksın, yemezler.

Burada işin garibi, biz zaten bu HDP DEM TİP grubunun ne olduğunu biliyoruz. Bizi şaşırtan onlara her defasında sevimlilik yapmaya çalışan Cumhuriyet Halk Partililer. Dün Deniz Yücel, biz HDP’lilere karşı milletin hukukunu savunurken açıklama yapıyor; bizi hedef alıyor. Haberi ilk gördüğümde dedim ki "bu sefer Deniz Yücel Ahmet Şık'a bir iki cümle söyleyecek cesareti buldu heralde" diye düşünmüştüm. Meğerse yanılmışım. Deniz Yücel dostlarına yine sessiz kalmış. Devlete katil diyor Deniz Yücel'in dostları. Ahmet Şık'a karşı memleketin hakkını savunan bize saldırmış Yücel. Deniz Yücel'e buradan sesleniyorum. Sen İzmirli değilsin. Sen İzmire layık değilsin. Sen benim hemşehrilerimin vekilliğini hak etmiyorsun. Sen Ahmet Şık'ın dostusun İzmirlilerin değil. 

İzmir, devletine düşmanlık edene sahip çıkmaz. Milletin kürsüsünü sahipsiz bırakmaz.

9 Eylül yaklaşıyor, dersine iyi çalış Deniz Yücel!