GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
17 Ağustos 2024 Cumartesi 21:01

AK Partili İnan'dan Büyükşehir'e yangın salvosu: Beceriksizler!

AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin orman yangınında yetersiz kaldığını söyledi, belediye yönetimini beceriksizlikle suçladı.

EGEDESONSÖZ - AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, A Haber yayınında İzmir'deki orman yangını ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan İnan şunları söyledi:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri görevlerini yapmakta çok yetersiz kalmış. Müdahale etmekte geç kalmış. Dün eleştiri yapıyorlar. Uçaklar nerede, helikopterler nerede? Siz bırakın helikopterleri. Onlar zaten işini yapıyor Türkiye’nin dört bir yanında. Siz mali sınırlarınızda, sanayi sitelerinizde, itfaiyelerinizle olay anında müdahale etmekte o kadar gecikmişsiniz ki hasarın boyutu bu kadar yüksek olmuş. Karşıyaka Belediyesi’nin geri dönüşüm tesisi hala soğutma işlemlerinde çok az bir seviyede. Esnaflarımızın dükkanlarında hala yanan  yerler var, itfaiyenin performansı çok düşük. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri sadece mahallelerinde ve kendi görevli alanlarında işler yapsın. Koordinasyon çok zayıf. Yönetim yetersizliği vatandaşlarımıza çok ciddiye mal oldu. Belediyeler, kendi görev sahalarındaki işleri yapsınlar. Yapılan tamamen beceriksizliktir. Bu beceriksizliği örtmek için de Tarım ve Orman Bakanlığımızın muazzam mücadelesine laf iliştirmeye kimse kalkışmasın. Bu yangını İzmirliler olarak devletimizle beraber söndürüyoruz. Buradaki zararın sorumluluğu, yerel yönetimlerin beceriksizliğidir.”