GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 13:02

AK Partili İnan'dan Başkan Sengel'e 'Meryem Ana Evi' eleştirisi: Emsalsiz bir yalan!

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Meryemana Tabiat Parkı otoparkının kullanımıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanlığının sadece eksik evrakların tamamlanmasını istediğini, Selçuk Belediye Başkanının hadiseyi yalanlarla çarpıttığını öne sürdü.

Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel'in konuyu çarpıtarak hizmet aksattığını söyleyen İnan, “Tarım ve Orman Bakanlığımız sadece otopark alanı ile ilgili eksik evrakların tamamlanmasını istemiştir. Selçuk Belediye Başkanı ise bu hadiseyi yalanlarla çarpıtmıştır. Konunun Meryemana Evi ile hiçbir alakası yoktur. CHP'ye 'boynun neden eğri?' desek, 'nerem doğru ki' diyecek. Konunun gerçeklerle alakası CHP'nin milletimizle alakası kadardır. Dün TBMM kürsüsünden CHP'nin söylediği yalanların tarihte eşi benzeri olamayacağını vurgulamıştım. Bugün İzmir Selçuk'ta emsalsiz bir yalan örneğiyle karşı karşıya kaldık. Sözümüzü 1 gün bile haksız çıkarmadılar” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Sengel'in sözlerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının da henüz açıklanmamasıyla alakalı olduğunu vurgulayan İnan, “Bu yalan kampanyasının CHP'nin neredeyse tüm büyükşehir adaylarını açıklayıp İzmir adayını açıklayamaması ile çok alakadar olduğunu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.