GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
23 Aralık 2023 Cumartesi 12:51

Özel, Kubilay anmasında iki bakanı hedef aldı: Mazur görmek vatana ihanettir!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menemen'de, Devrim Şehidi Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki'nin gericiler tarafından şehit edilişinin yıldönümü programında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklendi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- 93 yıl önce gericiler tarafından katledilen Şehit Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki Bey için tören düzenlendi.

Kubilay Anıtı önünde gerçekleşen törende CHP Genel Başkanı Özgür Özel konuşmasını gerçekleştirdi.

DEVRİMCİLER KUBİLAY GİBİ BAŞ VERİR
Kürsüye çıkarak konuşmasnı gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Bugün burada genel başkan yardımcılarımız, PM üyelerimiz, milletvekillerimiz ile önemli bir heyetle buradayız. Grubumuzdaki 13 milletvekilinin hepsi parlamentoda bütçe görüşmelerinde mücadele ediyorlar. Ancak kalpleri yürekleri buradadır.  Dün Atatürk'ün Hacıbektaş'a gelişinin 104'ncü yılında Hacıbektaş’taydık, bugün buradaydız. Gazi Mustafa Atatürk'ün bulunduğu her yerde, adım attığı her yerde emanetine, vasiyetine sahip çıkmak tüm CHP'lilerin namus borcudur. Bundan sonra görev yaptığımız sürece böyle anlamlı günlerde, yıldönümlerinde özellikle devrimlerin sembolü olmuş zamanlarda  var olmaya devame edeceğim. Madımak'ta  CHP Genel Başkanı olarak olacağım ve otelin Madımak Utanç Müzesi olana kadar o ateşi yüreğimde hissetmeye devam edeceğim. Dün akşam yüreğimiz yandı. 6 evladımız bu vatan, bayrak için şehit oldular. Bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Bugün de 3 büyük şehidimizin manevi huzurundayız. Devrimciler Kubilay gibi baş verirler" dedi.

MAZUR GÖRMEK VATANA İHANETTİR!
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e yüklenen Özel, "Geçtiğimiz günlerde 10 Kasım'da Atatürk’ün resmini yakasını asmayı reddeden 3 teğmene karşı müdahale eden 4 teğmen Kubilay'ın , Atatürk'ün, benim teğmenlerimdir. Atatürk resmini 10 Kasım'da yakasına asmamayı mazeretlendiren bir MSB Bakanı, onların avukatlığına giren MSB hangi koltukta oturduğunu, ona bağlı olan genelkurmayın kuvvetlerinin görevinin ne olduğunu unutmasın.O ordu sivil siyasetin teminatıdır. Ordunun görevi milli savunmadır. Ordunun yeri askeriye, sivil yeri siyasettir. Yakasına Atatürk yakasına takmayanlara haddini bildirenleri resmi takmayanlarla aynı kefeye koymak, medya üzerinden cuntacı teğmen demek hadsizliktir, bu hadsizliği kabul etmiyoruz. Herkes haddini bilecek. Atatürk'ün ordusunda tüm silahlı kuvvetlerde asla ve asla  Atatürk'e saygısızlık, onun hatırasına saygısızlık kabul edilemez. Bu konuda gösterilen her tepki vatana bağlılıktır, mazur görülen her yaklaşım vatana ihanettir. Bu tür yaklaşımlar meclis kürsüsüne çıkan atanmış bakanı da aslını inkar etmeden düşüncelerini inkar ederek meselenin somutlaşmasına katkı sağlamıştır. Milli Eğitim Bakanı bir takım cemaat ve tarikatları STK olarak nitelendirmiş ve  bundan sonra onlarla çalışmaya devam edeceklerini söylemiştir. Bakanın söylediği cemaatler minicik kız çocuklarının cayır cayır yanmasına sebep olanlardır. Protokol yaptıkları Ensar Vakfı’nın yurtlarında tacize uğratanlardır. Yusuf Tekin'e sesleniyoruz. Sizin bu milletin çalışkan, çilekeş, yoksul aile çocuklarını alıp sadece size ideolojik zemin yaratmak, size gelecek kuşaklarda elde edemediğinizi sağlamak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

BİZ KAZANACAĞIZ
İzmirlilere de çağrıdan bulunan Özel, "Bundan sonra bugünden başlayarak ve bugünden yeşeren umudu çoğaltarak... Bana dediler ki geçmişte Menemen'de çok coşkulu törenler olurdu, sonra sayıları sınırlandırdılar. Ancak ben CHP'lilerin ne yapabileceğini iyi biliyorum. Gözün olabildiği her yerde Menemenliler, İzmirliler, Atatürkçüler, cumhuriyetçiler varsa umut var.  Bundan sonra çağrılın çağrılmayın, size ihtiyaç olan her yerde çok olmamız, kalabalık olmamız, dayanışmamız ve gücümüzü göstermemiz gereken her yerde hep beraber mücadele etmeye var mıyız? Biz çokuz ve biz kazanacağız!” açıklamasını yaptı.