GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Temmuz 2024 Cumartesi 14:51

AK Partili İnan'dan alkış eleştirisi: Ölümlerin sorumlusu CHP kutlama yapıyor!

İzmir’deki elektrik faciası ile ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılmasının adliyede alkışlı kutlanmasına AK Partili İnan tepki gösterdi. İnan “Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın yaşadığı felaket, milletimizde bir travma oluşturmuşken, ihmalleriyle ölümlerin sorumlusu olan CHP yöneticileri İzmir Adliyesinde kutlama yapıyor." ifadeleri kullandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir’de Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesi ile ilgili olarak yürütülen adli soruşturma kapsamında aralarında İZSU ve GDZ genel müdürlerinin de olduğu 7 kişi gözaltına alınmış, gözaltına alınanlar adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Gözaltındakilerin serbest bırakılması esnasında adliye önünde toplananların alkışlı kutlama yapması tepkileri beraberinde getirdi.

Son olarak AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Hata, kusur, noksan, ihmal, suç ve tüm olumsuzluklar kendilerine ait olunca hak, hukuk ve millet tanımayan bir zihniyetle mücadelemiz devam ediyor!

Alsancak'ta elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın yaşadığı felaket, milletimizde bir travma oluşturmuşken, ihmalleriyle ölümlerin sorumlusu olan CHP yöneticileri İzmir Adliyesinde kutlama yapıyor.

Konak Belediye Başkanı'nın, selden bir gün sonra gülerek yaptığı açıklamaya tepkiler sürerken utanma duygusunu kaybeden CHP'li yöneticiler bırakın halka hesap vermeyi; milletin inadına nispet yapıyorlar, hiçbir şeyin umurlarında olmadığını alenen ilan ediyorlar.

Her afet ve felakette olduğu gibi 2020 İzmir depreminde de hayatını kaybeden 117 hemşehrimize de aynı saygısızlığı yaptınız.

Bu milletin yaşadığı acılara, hissettiği duygulara da düşman oldunuz, saygınız kalmadı. Yaptığınız hatalardan ders almadınız. Bu gidişle de kendinize dair hiçbir özeleştiri yapmayacaksınız. Ancak biz sizin beceriksizliğiniz yüzünden aynı acıları yaşamaya mecbur değiliz.

Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümlerinde kimin işbilmezliği varsa, kimin ihmali söz konuysa farketmeksizin, adli kurumlara yardımcı olun, adil yargılamayı etkilemekten uzak durun!

İzmir ve İzmirliler adına konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz, Türkiye’nin vicdanını yaralayan bu hadisenin CHP tarzı bir oldu bittiye getirilmesine müsaade etmeyeceğiz.