GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 21:15

Nalbantoğlu’dan sert çıkış: Tutuklamalar hukuki değil siyasidir!

İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında İZSU ve GDZ Elektrik’in de içinde bulunduğu yöneticiler tutuklanmasına CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu tepki gösterdi. Nalbantoğlu tutuklamaların siyasi olduğunu söyleyerek, “İZSU yöneticileri ve İZBB yöneticileri yalnız değildir” dedi.

EGEDESONSÖZ - İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında İZSU ve GDZ Elektrik’in de içinde bulunduğu yöneticiler tutuklandı. Bazı yöneticiler ise tutuklama talebiyle hakim karşısına çıkarıldı.

CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, yaşananlara sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. Nalbantoğlu, kararların siyasi olduğunu değerlendirerek, şu ifadeleri kullandı:

İZSU yöneticilerin tutuklanması kabul edilemez. Tutuklama girişimi hukuki değil, siyasidir.

1- Delillerin karartılması şüphesi

2- Şüpheli veya sanığın kaçma şüphesi

3- Tanıklar üzerinde baskı kurma şüphesi

Tutuklamayı yaratan en temel unsurlardır. Bu unsurların hiçbiri yoktur. İktidarın, kaçma şüphesi bulunan, hakkında uluslararası arama kararı bulunan kriminal kişilere vatandaşlık verip görmezden gelirken; hukuk önünde suçsuz olan ve yerleri belli olan vatandaşları üzerinde tutuklama baskısı kurmaya çalışması kabul edilebilir değildir. İZSU yöneticileri ve İZBB yöneticileri yalnız değildir.