GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Temmuz 2024 Cuma 13:59

CHP’li Aslanoğlu’ndan gözaltılar sonrası ‘FETÖ’ göndermesi: Eski taktikler bunlar!

Alsancak’ta 12 Temmuz'da yaşanan elektrik faciasına ilişkin soruşturmada İZSU ve GDZ Elektrik’ten 11 kişi adliyeye sevk edildi. Süreci takip etmek için adliyeye gelen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan’ın makamından gözaltına alınmasına dair “Polis nezaretinde makamdan alma... Eski taktikler bunlar. Sizler hatırlıyorsunuz bunu savcıların, makamlardan, yerlerden adamları gözaltına aldırma çabalarını... Bunlar bir algı oyunu olduğunu, başka bir yere doğru çekmek istediklerini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ – İzmir'de sağanak sırasında yolda elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve aralarında İZSU Genel Müdür Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar Sadi, İZSU eski Genel Müdür Ali Hıdır Köseoğlu, Gediz Elektrik'ten Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali Arcan, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi adliyeye sevk edildi.

Süreci takip etmek için adliyeye gelen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, süreç ile ilgili açıklamada bulundu.  Aslanoğlu, İZSU Genel Müdürünün makamından gözaltına alınmasını eski bir FETÖ taktiği olduğuna dair gönderme yaptı.

Aslanoğlu şunları söyledi: 
"Dün Büyükşehir Belediye Başkanımızın telefonuyla böyle bir gözaltına alma durumu ilk önce öğrendim, ardından da makamda olduğunu öğrendim ve makama geçtik.  Maalesef en başından beri adil bir yargılama talebimiz var. Tabii ki  iki canımızı kaybettik. Bu iki canımızın hesabının sorulmasını ve adaletin tecelli etmesini sorumlularında ceza almasını istiyoruz. Ama bunlar alınırken sanki bir bölüştürme çabası var gibi geliyor. Ve İZSU devletin bir kurumudur. Devletin kurumunun genel müdürünün ifadesine tabii ki başvurulabilir. Savcılık çağırdığında genel müdürü gider. Gerekli bilgileri savcılığa verir. Polis nezaretinde makamdan alma... Eski taktikler bunlar. Sizler hatırlıyorsunuz bunu savcıların, makamlardan, yerlerden adamları gözaltına aldırma çabalarını... Bunlar bir algı oyunu olduğunu, başka bir yere doğru çekmek istediklerini gösteriyor. Bundan da endişe ediyoruz. Arkadaşlarımızın bilgisine tabii ki başvurulacak. Ama bu işin siyasallaştırılmasına karşı olduğumuzu en başından beri yüksek sesle ifade ediyoruz.”