GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Kasım 2017 Çarşamba 19:54

AK Partili Delican ve Başkan Kocaoğlu’ndan ‘yerli otomobil’ zirvesi

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Delican, Kocaoğlu ile yerli otomobilin İzmir’de üretilmesi konusunda fikir alış-verişinde bulunduklarını belirtti.

EGEDESONSÖZ- Türkiye'nin gündeminde önemli bir yer tutan yerli otomobil üretimi projesine ev sahipliği yapmak isteyen İzmir, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu öncülüğünde dün bir gerçekleştirilmişti. Zirvenin ardından oluşturulan 8 kişilik komite ise cumartesi günü İzmir milletvekilleri ile bir zirve yapma kararı aldı.

Bugün ise AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında yerli otomobil ile ilgili bir görüşme gerçekleştirildi.

Egedesonsöz’e konuşan Başkan Delican, “Sayın Kocaoğlu ile birlikte İzmir adına neler yapabileceğimiz konuştuk” dedi. Delican, açıklamasında şunları söyledi: “Alaattin Yüksel’in il başkanlığı döneminde biz konuyu gündeme getirip yerli otomobilin İzmir’de yapılması konusunu konuşmuştuk. Bunun için İzmir’in tüm bileşenlerinin bu işte ortak karar alması bizim için önemli. Sayın Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık’ın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı döneminde bu konu masaya yatırılmıştı. Şimdiki bakanımız Fuat Özlü, konuyu yakından taklip ediyor. İzmir'in teknoloji üssü olması ve çok büyük bir teknokent aracılığıyla kente getirilmesi çalışmaları da var. Bu iki aşamalı bir iş. Öncellikli iş yerli otomobil konusunda karar veren şirketlerin çalışması ve araç prototipinin çıkması lazım. Ardından bunun yapılacağı yerin konusu var. Biz İzmirliler olarak bu isteği belirtmiştik. Bu konuyla da ilgili Sayın Kocaoğlu’nu ziyaret ettim”