GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2023 Perşembe 16:57

AK Partili Dağ muhalefete yüklendi: İzmir sizi sandığa gömecek!

Aday tanıtım toplantısında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ muhalefete yönelik sert çıkış yaparak “Vatansever şehir İzmir... Demokrasi şehri İzmir... Kuva-yi Milliye şehri İzmir... İzmir bu seçimde sizi sandığa gömecek!” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ – AK Parti İzmir 28’nci dönem milletvekili adayları görkemli bir tören ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ muhalefete yüklendi.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise saha çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini vurgularken, "AK Parti'nin 5'nci dönemini geride bıraktık. Ak Parti, kurulduğunda bu yana 5 dönemdir iktidarda var olduk. Aradaki 25'nci dönem var bunu da sayacak olursak 6 dönemi geride bıraktık. Bu evladınız kardeşiniz 2006 yılın gençlik kolları ile ak partide siyasete başladı. Gençlik Kolları başkanlığı yaptım. 6 dönem AK Parti iktidar dönemi geride kaldı. Bunların 4 tanesinde aday olarak sizlere hitap etme imkanım oldu. 4 dönem sonunda Allah hamdolsun partimizin 3 dönem kuralını sonuna kadar uygulanması gerektiğini savunarak bugün İzmir teşkilatlarının karşısından milletvekili adayı olarak bulunmuyorum. 12 yıllık milletvekili dönemim sonunda mutlaka eksiğimiz gediğimiz olmuştur ancak mümkün olduğunca milletvekilliği vazifemi, teşkilatımızın taleplerini yerine getirmeye, hem İzmir'in taleplerini yerine getirmeye çalıştım. İnşallah bu salonda buna şahittir.  İnşallah yepyeni başlangıçların arifesindeyiz. Hem ülke olarak hem de ben siyasi olarak yepyeni arifesinde olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda 14 mayıs virajı hem İzmir hem Türkiye için çok elzem bir süreçtir. Bu virajı hep birlikte atlatıp, ondan sonra da ileriye dönük daha iyi hedefleri ortaya koymak mecburiyetindeyim. Ben bugüne kadar  aday olarak  vekil olarak canla başla uğraş verdiysek, bundan sonra  da hem bu seçim döneminde hem de kampanyadan sonra yine Ödemiş'in Kiraz'ın köylerinde yine 30 ilçede sokaklarda birlikte olacağız. Yine sokak sokak, cadde cadde, ev  ev gezmeye devam edeceğiz. Yine İzmir'in meselesi bizim eserimiz olacaktır. İnşallah her bir sorunu çözüme kavuşturmak için canla başla mücadele  etmeye devam edeceğiz. Birbirinden iyi belediye başkanımız var her biri vazifesini en iyi şekilde yapmaya devam ediyor.  Bu dönemde birileri 14 Mayıs'a ne kadar önem verdiklerini, ne kadar kıymet verdiklerini hemen her gün yaptıkları açıklamalar ile dile getiriyorlar. 14 mayıs seçimleri için neredeyse her gün terör örgütleri mensupları tarafından açıklama yapıldığını görüyoruz. Terör örgütü ele başlarının 40 bin insanımızı şehit eden, bir çok istikrarsızlığa sebep veren terör örgütü elebaşları Millet İttifakı'na olan desteklerini ifade ediyorlar. 7'lı koalisyon için de Cumhurbaşkanı adayı ya da yetkilileri 'siz kimsiniz, biz siyasi mücadele yapıyoruz, bu konuda sizin açıklama yapmaya hakkınız yok, Kandili başınıza yıkarız' sözünü hiç duydunuz mu? Duymadık. Çünkü söyleyemezler. Çünkü onların korkuları var" dedi.

BELEDİYEDEN ŞİKAYETLER ALIYORUZ
Sözlerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne yüklenerek devam eden Dağ, "Vatansever şehir İzmir... Demokrasi şehri İzmir... Kuva-yi Milliye şehri İzmir... İzmir bu seçimde sizi sandığa gömecek! Siz 15 Mayıstan sonra nasıl bir Türkiye hayal ediyorsunuz? Siz 15 Mayıs'tan sonra nasıl bir Türkiye vaat ediyorsunuz? Siz 1 ay sonrasına kaos vaat ediyorsunuz. Biz sizin kaos vaat etmenize izin vermeyeceğiz. Mehmet Ali Çelebi niye AK Parti sıralarında diye soranlara... Bugün bir mücadele yürütüyoruz ve o mücadelenin içinde Mehmet Ali Çelebi var. Bugün Mehmet Ali Çelebi'ye laf söyleyenler kendilerine bir baksınlar. Biz bu filmi daha önce yaşadık. Yerel seçimlerden önce Sayın Kocaoğlu dedi ki, İzmir üzerinden tehlikeli bir oyun oynanıyor. Biz seçime kadar çağrıda bulunduk çık açıkla diye. Bugün belediyede çalışanlardan yüzlerce şikayet alıyoruz. Belediye kadrolarını bri katım örgütlere peşkeş çekildiğine dair. Size bunu bu ülke yaptırmayız. Bu millet size bunu bu ülkede yaptırmayacak. 14 Mayıs günü buradaki en doğru cevabı millet size verecektir.

Teşkilata çağrıda da bulunan Dağ, "AK Partili kardeşlerim 1 aylık süre boyunca acıkmak, yorulmak, uyumak yok. Her saniyemiz, dakikamız çok kıymetli. Bunu verimli değerlendirerek seçimde yine zafer AK Parti'De olacaktır. 14 Mayıs akşamı balkon konuşmasını Recep Tayyip Erdoğan yapacak ve bu siyasetçilerin bu tavrı tarihe olumsuz bir tavır olarak geçecektir.