GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
13 Nisan 2023 Perşembe 16:47

AK Parti İzmir adayları sahnede!

AK Parti İzmir’de 28’inci dönem milletvekili adayları görkemli bir tören ile kamuoyuna tanıtıldı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - Milletvekilliği seçimlerine kısa bir süre kala siyasi partilerde aday tanıtım toplantıları hız kazanmış durumda. Geçtiğimiz günlerde startı Cumhuriyet Halk Partisi’nin startını verdiği aday tanıtım toplantıları, Memleket Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin tanıtımları ile devam etmişti.

KASAPOĞLU, TOGG MARKA ARACIYLA GELDİ
Gelinen süreçte sürprizlerin yaşandığı parti olan AK Parti’de ise aday tanıtım toplantısı bugün gerçekleştirdi. Kaya Termal Otel’de gerçekleştirilen toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti İzmir Milletvekilleri, 28’inci dönem Milletvekili adayları, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve çok sayıda partili katıldı. Kasapoğlu tanıtım törenin yapılacağı salona 06 plakalı TOGG marka araçla geldi.

KASAPOĞLU:  İZMİR İÇİN HEMEN ŞİMDİ! 
Kürsüye çıkan AK Parti 1’inci Bölge 1’inci sıra milletvekili adayı Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Güzel İzmir'in güzel insanları… Sizleri kalbimle selamlıyorum. Bugün İzmir’deyiz. Bugün hep birlikte yeni bir başlangıç yapacağız. Beraberce bismillah diyoruz. Daha aydınlık yarınlar, İzmir için, Türkiye için el ele omuz oluz yarına bismillah diyoruz. BU ülkenin gençlerinin, kadınlarının, 85 milyonun hiçbir ayrım gözetmeksizin, kılığına kıyafetine, ideolojine bakmaksızın, 85 milyonu kucaklamak için bismillah diyoruz. 30 ilçesi ile mahalleleri ile sokakları ile İzmir'in İzmirlilerin yanındayız. Rabbim birliğimiz, beraberliğimizi, kardeşliğimiz daim kılsın. Bundan 21 yıl önce Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak denilerek, davamızın lider, dünya lideri Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni bir dönem başladı. Ne dedik? Yakın ışıkları Türkiye aydınlansın dedik. 21 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyonu ve güçlü liderliği ile  o günden beri o ışıklar bu ülkeyi, memleketi, insanlığı aydınlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta da tüm dünyaya öyle bir güçlü mesaj aydınlanacak ki, Türkiye’de 21 yıl önce yakılan bu ışık, 14 Mayıstan sonra da tüm insanlığa umut vermeye devam edecek. Bu teşkilatın, bu dava insanlarının özverisinin dünyada hiçbir örneği yok. Bu süreçte dünyada eşi benzeri olmayan dava arkadaşlarımız ile yeni bir hikayeyi yazmanın inancı içindeyiz. Bugün İzmir olarak davamızın mensubu siz değerli kardeşlerimiz ile yeni bir başlangıç yapıyoruz. Türkiye'de adalet anlayışı, Türkiye'de istikrarı, Türkiye'deki gelişimi el birliği ile daha üst çıtalara taşımak için hep birlikte yeni bir başlangıç yapıyoruz. Ben inanıyorum ki İzmir bu anlamda milli mücadelenin sembol şehri olacak. İzmir gençliğin, sporun, sanayinin, alın terinin sembol şehri olarak 14 Mayıs'ta Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönem başkanlığına en güçlü şekilde evet diyecek. 14 Mayıs'ta bu güne kadar ki hizmet çıtamızı yükseltmek amacıyla, el ele omuz omuza bugünlere getirdiğiniz Cumhur İttifakını  iktidara getirecek. Artık 30 günlük bir süreç kaldı. Bu süreçte sizlerle el ele vereceğiz, İzmir'de girilmedik ev, açılmadık kapı bırakmadan  AK misyonu herkese anlatacağız. Herkesin gönlüne dokunacağız. İzmir’in Türkiye’nin kaybedecek zamanı yok. O nedenle diyoruz ki İzmir için hemen şimdi!” ifadelerini kullandı.

İŞTE AK PARTİ İZMİR’İN 28. DÖNEM MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

1.BÖLGE

1- Mehmet Muharrem Kasapoğlu

2- Mahmut Atilla Kaya

3- Şebnem Bursalı

4-Mehmet Ali Çelebi

5-Cemal Bekle

6-Savcı Sayan

7-Enes Efendioğlu

8-Ömür Şanlı

9-Sadık Tunç

10-Nisa Alptekin

11- Sait Başdaş

12-Serdar Muçay

13-Berkay Yıldızhan

14-Hatice Yeliz Karataş

2.BÖLGE

1- Eyüp Kadir İnan

2- Alpay Özalan

3- Ceyda Bölünmez Çankırı

4- Yaşar Kırkpınar

5-Kerem Ali Sürekli

6-Muhammet Doğan

7-Dilek Yıldız Büyükdağ

8-İsmal Hancı

9-Ahmet Can Çelik

10 Gülşen Gezici

11-Halil Polat

12-Veysel Güldoğan

13-Güven Demirağ

14-Yasin Demirel

28’inci dönem için AK Parti İzmir’den parti tüzüğünde 3 dönem kuralına takılan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ milletvekili adayı olmadı