GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2023 Cuma 09:41

AK Partili Çelebi’den eleştirilere yanıt: HDP kaptan, HÜDAPAR yolcu!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Millet İttifakı’ndan gelen HÜDAPAR eleştirileri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı’nın yaptığı protokole dikkat çekerek “Ben rotaya bakarım. Gemiye binmişim, gemi gidiyor. Gemide belli. Orada HDP kaptan olmuş, HÜDAPAR burada yolcu… Ana rotaya bakın daima. Benim gördüğüm gemi Türkiye Yüzyılı’na gidiyor” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, SonSöz TV’de katıldığı programda Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtladı.

Millet İttifakı’ndan HÜDAPAR-Hizbullah konusu üzerinden gelen eleştirileri yanıtlayan Çelebi, HÜDAPAR’ın Cumhur İttifakı protokolüne attığı imzaya dikkat çekti.



Çelebi açıklamasında şunları söyledi:

“Rahatsız olduğum boyutları var mı var. Kendi müstakil programları sonuçta… Ama buna açıklık getirdiler ben ona baktım. Asıl önemli olan HDP’nin müstakil programı beni bağlamaz. Eğer CHP, HDP’yi kendine benzetse sorun olmaz. Türkiye partisi olmaya çalışıyor derdik. Ama kendisi HDP’ye benzedi. Özerklik, Atatürk, Türk Millet i kavramları yok, Genel merkezden bayrakları kaldırıyorlar. Ben bakacağım yer, mutabakat metnidir. Ev sahibi ile sorun yaşarsanız Sözleşmeye bakarsınız. HDP’nin ne dediği beni bağlamaz. Terörist başının ne dediği beni bağlamaz. 6+1’de ne kadar vücut buluyor ben ona bakarım. Ya ses çıkmıyor ya onaylıyor. Yerel yönetime özerklik demedi mi genel başkan… Peki HÜDAPAR’ın dediği hangi şey bu protokolü etki ediyor. Çok kritik bir cümle var: diyor ki Atatürk’ün muasır medeniyete ulaşma azmi ile milli ver üniter devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini Türk milletini yaşatma iradesidir diyor Cumhur İttifakı… Bitti. Altına imza atarım, yoluma devam ederim. Ben rotaya bakarım. Gemiye binmişim, gemi gidiyor. Gemide belli. Orada HDP kaptan olmuş, HÜDAPAR burada yolcu… Ana rotaya bakın daima. Benim gördüğüm gemi Türkiye Yüzyılı’na gidiyor”