GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
12 Mayıs 2023 Cuma 08:58

AK Partili Kaya 'kronik sorunları çözüyoruz' dedi: Sıra Balçova Arsa Mağdurları'nda!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir’in 53 yıllık sorunu olan Balçova Arsa Mağdurları konusunun çözümü için harekete geçeceklerini söyledi. Kaya açıklamasında “5 kronik sorunumuz vardı, 4’ünü çözdük. 5 yılda şehrin kazanımları için uğraştık. İnşallah Balçova arsa mağdurlarını da sorununu çözeceğiz” dedi.

EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, SonSöz TV’de katıldığı programda Balçova Arsa Mağdurları’nın yaşadığı sorunun çözümü için harekete geçeceklerini söyledi.

Kaya yaptığı açıklamada “Kronik sorunlar arasında statlar mı, çözdük onları. Buca Cezaevi şehrin göbeğinde kronik bir sorundu. Çözdük mu onu? Hamdolsun çözdük, yıktık. Altından bir de belediyenin AVM planı çıktı. İnciraltı 50 yıldı kronik problemdi, çözdük onu. Kemalpaşa Lojistik Merkezi iş dünyası için çok önemliydi, çözdük onu da. İzmir’de kronikleşmiş tek bir sorun kaldı, Balçova arsa mağdurları. Onlara da söz verdiler ama sözler uçuyor. Bu mağduriyetin sebebi tamamen CHP’li belediyeler. Biz o arkadaşları CHP’nin eline bırakmayacağız. Yarın saat 12:00’de Balçova arsa mağdurları arkadaşlarımızı bir araya getireceğiz. Nasıl bu işleri çözdüysek, söz değil eser ortaya koyduysak şimdi Balçova Arsa Mağdurları konusuna da cumartesi günü el atacağız. Ve onları CHP eziyetinden, CHP’nin elinden kurtaracak yaklaşımı ortaya koyacağız. 5 kronik sorunumuz vardı, 4’ünü çözdük. 5 yılda şehrin kazanımları için uğraştık. İnşallah Balçova arsa mağdurlarını da sorununu çözeceğiz” dedi.

BALÇOVA ARSA MAĞDURLARI
1970 yılında dönemin Balçova Belediyesi tarafından kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için çevre yolunun alt tarafında bulunan alanda imar düzenlemesi yapılarak arsa üretilmiş ve bu yerler noter huzurunda çekilişle toplam 5 bin vatandaşa satılmıştı. Satış süreci içinde arsaların üste alımları mevzuata takılmış ve çözüme ulaştırılamamıştı.