GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2023 Perşembe 16:23

AK Partili Çelebi'den CHP’li Bakan’a: Şehit ailelerinden helallik alsın, siyaseti bırakırım!

AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan’ı hedef aldı. Çelebi, CHP’li Bakan için, “Ben şehit ailelilerinin hakkını helal etmediği bir denklemde olmam. Beraber gidelim diye teklif ediyorum. Hadi gidelim buyursun gelsin. Onun istediği yer de olur. Toplu 10 yere gidelim, 10’undan da helallik alsın, ben siyaseti bırakırım. Alamayacak helallik. Nasıl alacak? Bebek katiline özgürlük isteyenlerle yan yana yürüyorlar” dedi.

EGEDESONSÖZ-  AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi SonSöz TV’ye konuk oldu. Gazeteci Fatih Yapar’ın sorularını yanıtlayan Çelebi, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın kendisine hedef aldığı sözlere yanıt verdi.

CHP’Lİ BAKAN HELALLİK ALSIN, BEN SİYASETİ BIRAKIRIM
Her gün bir şehit ailesinin evine gittiğini anlatan Çelebi, “Ben her gün şehit ailelerini ziyaret ediyorum. Açık söylüyorum. Murat Bakan gelsin, şehit ailesinden helallik alsın, ben siyaseti bırakır ve adaylıktan çekilirim. Benim için asıl olay budur… Ben şehit ailelilerinin hakkını helal etmediği bir denklemde olmam. Beraber gidelim diye teklif ediyorum. Hadi gidelim buyursun gelsin. Onun istediği yer de olur. Toplu 10 yere gidelim 10’undan da helallik alsın, ben siyaseti bırakırım. Alamayacak helallik. Nasıl alacak? Bebek katiline özgürlük isteyenlerle yan yana yürüyorlar. Cumhurbaşkanı seçildiğinde bakanlık bekleniyor... Vermeden nasıl olacak? Gündoğdu Meydanı’nda, Sırrı Süreyya Önder, Sayın Öcalan demdi mi? Atatürk’e mandacı demedi mi? Bunlarda alkışlıyor... Bunlar nasıl Atatürkçüler?” ifadelerini kullandı.

ASKERİYENİN TÜM SORUNLARI BANA GELİR!
CHP’li Bakan’ın aksine, kendisinin tüm askeri personelin sorunları ile ilgilendiğini belirten Çelebi, “Askeriyenin tüm sorunları bana gelir. Ben tek grubu savunmam birileri gibi, daha doğrusu Murat Bakan gibi. Murat Bakan ‘astsubay çocuğuyum’ diye oradan geçinmeye çalışıyor. Son dönemden önce ağızlarına almıyorlardı, ben en başından beri hepsi ile ilgili aslanlar gibi çalışıyordum. O gruplar mesela bizim ne kadar çalıştığımızı biliyorlar. Korucuları neden ağzına almıyor? HDP kızar diye mi? Korucular da bu ülkenin kolluk kuvvetleri değil mi?” dedi.

MURAT BAKAN’IN URLA ADAYININ BELİRLENMESİNDE NE ROLÜ VAR?
Cumhuriyet Halk Partisi'nin Urla ve Menderes Belediyelerinin, belediye başkanı adaylarının belirlenme süreçlerinde Murat Bakan'ın rolü olup olmadığını soran Çelebi şunları söyledi:

"Basit, çapsız… Urla, Menderes konularına gireceğiz ileride. Asansörde nasıl aday değiştirmeleri yaptıklarına gireceğiz. Korkmasın hiç, bu rant bileşenlerini hep beraber konuşacağız. Murat Bakan’ın Urla adayının belirlenmesinde ne rolü var? Onu açıklasın önce… Menderes adayının belirlenmesinde ne rolü var? Önce bunları açıklasın sonra görüşelim. Açıklasın işte ben sorayım o açıklasın. Sonra görüşelim. CHP’ye kötülük yapanlar aslında bu insanlar. İtiraz edenler kim? Mehmet Çelebi, hak ve hukuku koruyan yine Mehmet Çelebi. Asansörlerde aday değiştirme olayını kendileri anlatır belki"

 YÜKSEL TAŞKIN’IN KOLUNA GİRİP ÇIKIP GEZSİN HAYDİ!
Sahada kendisine yönelik bir tepki olmadığını, soruları olan vatandaşlara cevap vererek ikna ettiğini de belirten Çelebi, “CHP Gençlik Kolları’ndan birisi deldi sordu, yanıt aldı ve CHP’ye oy veremeyeceğim dedi birisi bu… Urla’da sahaya çıkamıyoruz diyorlar ya. Fotolarımın 10’da 1’ini paylaşırım. Ondan bile iki katıdır. Onlarınkine benimkine bakın. Her yerdeyiz. Onlar çıkamıyorlar. Murat Bakan, Yüksel Taşkın’ın koluna girip çıkıp gezsin haydi! Biz dolaşıyoruz ve sıkıntı yok. Hatta 2’nci Bölge’ye gidiyorum. Aliağa’da toplanmışlar ve beni çağırdılar. En zor soruları sorun diyorum, çıkışta herkes fotoğraf çektiriyor. Oradan da anlıyoruz ki etkili olmuşuz. Ödemiş’e çağırdılar, gittim. Şehit ailelerimizi, asker dernekleri çağırıyoruz özellikle. Ben onlarla ok ilgilendim. Onlara sorun: Çelebi nasıl çalıştı diye?” ifadelerini kullandı.