GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
11 Mayıs 2023 Perşembe 16:13

AK Partili Kaya’dan Başkan Soyer’e İnciraltı yanıtı: Sende vizyonun V’si yok!

İnciraltı planlarının açıklanmasının ardından planlara dair görüşlerini ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yanıt AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’dan geldi. AK Partili Kaya, Başkan Soyer’in yorumlarına karşı olarak “Sende vizyonun V’si yok” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de uzun yıllardır gündem haline gelen İnciraltı’na dair planlar açıklandı. Planların açıklanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, planlar için “Ortada henüz paftalar yok ama A3 kağıdına çerçevelenmiş bir tablo gördük. Oysa ortak akıl olmalıydı, şehrin vizyonuyla ilgili bir şey konmalıydı. Tüm bunlardan dolayı, açıklanan planı çok şaşırtıcı, tam bir seçim öncesi yapılmış siyasi bir hamle gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ KAYA’DAN BAŞKAN SOYER’E YANIT: ORADA GÖZÜ VARMIŞ
Başkan Soyer’in açıklamasının ardından AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, sosyal medya  hesabı üzerinden Soyer’e cevap niteliğinde bir video yayınladı. İnciraltı’nda 1. Nesil toprak sahiplerinden olan 91 yaşındaki Fevziye Teyze ile birlikte video yayınlayan Kaya, Soyer’in açıklamasına ilişkin ‘orada gözü varmış’ ifadelerini kullanarak, “Tunç Soyer açıklama yapmış. Burası orada yaşayan vatandaşlarımızın ve oradaki toprak sahiplerinin hakkı. Anlıyoruz ki şimdi orada Tunç Soyer’in gözü varmış. Bizim yıllardır bekleyen teyzemizden onun torununa intikal etmiş bu yerlere ilişkin gözü varmış. Bu ortaya çıktı” dedi.

Kaya açıklamasının devamında plana dair bilgilere yer verirken Başkan Soyer’e karşı ‘sende vizyonun V’si yok’ dedi. Kaya’nın yaptığı açıklamalar şöyle:

İkinci olarak bu alanda iki milyon metrekare İzmirlilerin kullanımına yer açıyoruz. Fuar’dan 7 kat büyük bir alanı yeşil alan olarak bu alanda İzmirli hemşehrilerimizin kullanımına açıyoruz. Sadece o bölgede hemşehrilerimiz değil Balçova’sından Narlıdere ve Konak’ına kadar bütün herkes o alanı kullanacak. İncelememiş, şok olmuş ve panik olmuş. Vizyon demiş o vizyonun V’si yok sende zaten. Senin yaptığın planları gördük zaten. Burada 3 kat ve yatay mimari olarak yapmış olduk. Sen ne yapıyorsun, senin yaptığın planlarda 15 kat var, yeşil alan yok. İnsanları küçücük parklara mahkum ediyorsun. Biz burada sadece 590 bin metrekare alan yeşil alan, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, spor alanları üzerine müthiş bir planlama yaptık. Şehircilik vizyonu bizde, sende vizyonun V’si yok.