GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Temmuz 2024 Cumartesi 13:29

AK Partili Ayvalı'dan CHP'lilere 'elektrik faciası' çıkışı: Siyasi şova çeviriyorlar!

İzmir'de 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan elektrik faciasıyla ilgili CHP'li vekillerin ve belediye başkanlarının yaptıkları açıklamaları eleştiren AK Parti MKYK üyesi Cemil Ayvalı "Bir yargı süreci işliyor ve sorumlular hesap vermek yerine meseleyi siyasi şova çeviriyorlar. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer, CHP Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları mahkeme önünde İZSU Genel Müdürünü kahramanlaştırmaya çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ -  AK Parti MKYK üyesi, Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı, İzmir'in Konak ilçesinde sağanaktan korunmaya çalışırken elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin, sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. 

AK Parti'nin yaşananlara siyaset karıştırmamaya özen gösterdiğini belirten Ayvalı CHP'lilerin süreci siyasi şova çevirmekle suçladı. İZSU Genel Müdürünün kahramanlaştırmaya çalışıldığını kaydeden Ayvalı sorumluların perdelenmeye çalışıldığını ileri sürdü. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

İzmir Alsancak’ta iki vatandaşımız İZSU’nun ciddi ihmalleri nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Partimiz sürecin başından bu yana yaşanan hadisenin hassasiyetine saygı duyarak bu meseleye siyaset karıştırmamaya özen gösterdi.

Bir yargı süreci işliyor ve sorumlular hesap vermek yerine meseleyi siyasi şova çeviriyorlar.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Tunç Soyer, CHP Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları mahkeme önünde İZSU Genel Müdürünü kahramanlaştırmaya çalışıyorlar.

Vefat eden vatandaşlarımızı nesneleştirip ama’lı cümlelerle böyle bir acı olaydan bile rant devşirme derdindeler.

İzmir’de insanlar mazgallara basmaya korkar oldu.

Cemil Tugay, böyle başka bir acı yaşanmasın diye bir çalışma ortaya koyacağına şüphelilere sahip çıkarak sorumluluklarını perdelemeye çalışıyor.

Her şeyden önce vefat eden vatandaşlarımızın geride bıraktıklarını yaralıyor.