GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
7 Mayıs 2018 Pazartesi 12:35

AK Parti’nin Roman adayı Bekle’den Purçu’ya: Elinden geleni yaptı ama…

Milletvekili Aday Adayı Bekle, listelerde yer alma ihtimali için, “Bu işler nasip ve lobi işi. Şansım olduğuna inanıyorum” dedi. Bekle CHP’li Purçu hakkında da, “Özcan samimiyetle elinden geleni yaptı ama onlarca yıldır birikmiş sorunları çözmek bir kişinin işi değil” diye konuştu.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- AK Parti İzmir Milletvekili Aday Adayı Cemal Bekle, Egedesonsöz’e önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz yıllarda milletvekili aday listesinde kendine yer bulan fakat seçilemeyen Bekle yeni dönemde şansının olduğunu belirtti. Roman vatandaşların temsil edilmesi noktasında yola çıktığını ifade eden Bekle ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) çatısı altında TBMM’ye giren İzmir Milletvekili Özcan Purçu özelinde de konuştu.

ADAYLIĞIMIZIN SEBEPLERİ BELLİ ASLINDA
Bekle, “Biz bir yola çıktık. Hem İzmir’i hem Türkiye’deki romanları hem de AK Parti teşkilatlarını temsilen mücadele vermek istiyoruz. Adaylığımızın sebepleri belli aslında. Teşkilatlardaki emeğimiz az çok bilinir. Meclis toplumun minyatürüdür. Maalesef Romanlarla ilgili bir sıkıntı var. Bu sıkıntıyı gidermek için yola çıktık” dedi.

BU İŞLER LOBİ İŞİ
Geçmiş yıllardaki seçim süreçlerinde toplam 3 kez aday olan Bekle yeni dönem için,  “Aday olduğum dönemlerde 8-7 ve 5’inci sıralarda yazıldım. Bu işler nasip, lobi işi. Ben şansım olduğuna inanıyorum. Buna karar verecek olan genel merkezdir. Aday kriterlerimiz belirlenecek. İzmir’in böyle bir ihtiyacı var. İzmir’deki romanların AK Parti listelerinde bir roman vekil görmek istediklerini biliyorum. Sadece İzmir değil tüm Türkiye’deki romanları da temsil ettiğimi söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.  

AK PARTİ LİSTELERİNDEKİ İLK İL YÖNETİCİSİ VE İLK VEKİL ADAYIYDIM
Bekle, “Roman camiasında emeğim olduğu kadar AK Parti teşkilatlarında da emeğim vardır. Bir yönüyle romanları temsil ediyoruz, bu benim için gururdur. Bir yandan AK Parti’nin her kademesinde görev yaptım. AK Parti listelerindeki ilk il yöneticisiydim, ilk vekil adayıydım. Ama İzmir’in sorunlarını da bildiğimi düşünüyorum” dedi.

ÖZCAN ELİNDEN GELENİ YAPTI AMA TEK KİŞİ YETERSİZ KALIR
CHP İzmir Milletvekili ve rakibi Özcan Purçu hakkında konuşan Bekle, “Özcan elinden geleni yaptı ama nihayetinde muhalefet partisinin milletvekiliydi. Rabbim bize iktidar partisinin milletvekili olmayı nasip etsin. Özcan’ın samimiyetle elinden geleni yaptığını düşünüyorum ama eksiklikleri illaki vardır. Onlarca yıldır birikmiş sorunları çözmek bir kişinin işi değil. CHP’nin de başka Roman adaylara ihtiyacı var. Türkiye’deki Romanların nüfusu belli ama Özcan’ın dışında bir temsilcisi yok. Birçok partide Romanın aday adayı olduğunu biliyorum. Özcan elinden geleni yapmıştır ama bir kişi yetmez, daha fazla olmalı. Eleştirebiliriz ama tek kişi yetersiz kalır” ifadelerini kullandı.