GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2018 Çarşamba 16:10

AK Parti İzmir'de gündem İl Başkanlığı: O isim Ankara'da görüşme odasında!

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir İl Başkanlığı için Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten ile görüştü. Erdoğan’ın Erten’e henüz bir görev tebliğ etmediği öğrenildi. 

EGEDESONSÖZ- Kongre süreci devam eden AK Parti’de henüz ilçe kongreleri süreci belirlenmeyen tek il olan İzmir’e yönelik çalışmalar sürüyor. Mevcut İl Başkanı Bülent Delican’ın durumunun masaya yatırıldığı görüşme trafiğinden şimdiye kadar yeni bir isim çıkmadı. Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde milletvekilleriyle toplantı yapmış kanaatlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğini bildirmişti. 

AK Parti Genel Merkezi’nde parti teşkilatlarıyla ilgili görüşmeler yapan Genel Başkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’i masaya yatırdı. Ankara’ya çağrılan Karabağlar İlçe Başkanı Kazım Erten, teşkilat yetkilileriyle görüştükten sonra Erdoğan’la görüştü. Erten’in kendisini ve partinin durumunu anlattığı görüşmede kente dair bilgiler verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın görüşmede Erten’e görevi henüz tebliğ etmediği öğrenildi.

Görüşmelerin ve durum değerlendirmelerinin sürdüğü süreçte Erdoğan’ın son kararı vereceği belirtildi. 

Öte yandan, Erten dışında İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, Bayraklı İlçe Başkanı Özgür Hızal ve Seferihisar İlçe Başkanı Hamit Nişancı da parti kulislerinde il başkan adayları arasında konuşuluyor.