GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
14 Şubat 2018 Çarşamba 14:43

İzmir’in o iki ilçesinde kadın adaylar mı gösterilecek?

CHP, İzmir’de 2014’te kaybettiği 8 ilçede 2019 için düğmeye bastı. Mevcutlara göre kayıp ilçelerde belediye başkan adayları daha erken belirlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu’na yakın isimlerden olan Sengel’in Selçuk’ta, Akkaş’ın ise Torbalı’da aday gösterileceği öne sürüldü.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı Olağan Kurultayını geride bıraktı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden seçilerek güven tazeledi. Ayrıca CHP Lideri Kılıçdaroğlu 9-10 Mart’ta tüzük kurultayı gerçekleşmesi için çağrıda bulundu.

Genel merkezdeki gelişmelerin yanı sıra partinin illerdeki temsilcilerinin kafasında 2019’da gerçekleşmesi planlanan seçimler bulunuyor. İl ve ilçe örgütleri özellikle yerel seçimler için strateji ve yol haritalarına parti okulu koordinatörleri eşliğinde hazırlanıyor.

Önümüzdeki süreçte gözler hiç şüphesiz partinin Türkiye’deki kalesi konumunda olan İzmir’de olacak. Genel merkez kulislerine yansıyan bilgilere göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin durumu da tartışılıyor. Partide genel sekreterlik görevini yürütürken kurultayda Parti Meclisi’ne (PM) aday olan fakat sonradan geriye çekilen İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’ın ismi Büyükşehir Belediyesi adaylığı için ortaya atıldı.

İlçelerde oluşacak durum ve gösterilecek adaylar için ilerleyen aylarda hareketli bir süreç yaşanacak. İl Başkanı Deniz Yücel geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada kaybedilen 8 ilçeyi öncelikli hedef olarak masaya yatıracaklarının sinyalini verdi. Yücel, “Kayıp ilçelerdeki adaylarımızı diğer ilçelere göre daha erken bir tarihte belirleyeceğiz. Mevcutları koruyacağız ve İzmir’deki 30 ilçeyi alacağız” yönünde bir bilgilendirmede bulundu.SELÇUK’A SENGEL, TORBALI’YA AKKAŞ MI?
Geçmiş dönemde CHP’de olan fakat 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye kaybedilen ilçeler arasında bulunan Selçuk ve Torbalı için kadın aday formülünün değerlendirilebileceği öne sürüldü. İzmir Örgütü’nün kulislerindeki bilgiye göre parti 2019’da bu iki ilçede kadın meclis üyelerini yarışa dahil edecek. Selçuk için Filiz Ceritoğlu Sengel ismi yüksek sesle dile getiriliyor. Torbalı’da ise İlçe Başkanı İsmail Uygur favori aday olarak gösteriliyor. Fakat genç aday olarak Övünç Demir’den de söz ediliyor. Uygur ve Demir’in yanı sıra Sıla İlgi Akkaş’ın önemli bir isim olduğu ve partinin bu yönde bir tercih kullanabileceği iddia edildi.

Hem Selçuk’taki Sengel hem de Torbalı’daki Akkaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yakın isimler arasında yer alıyor.