GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
31 Ağustos 2024 Cumartesi 10:40

AK Parti'den CHP'ye 'Dilruba' tepkisi!

Sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, dün gerçekleşen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında protokolde yer almasına AK Parti kanadından peş peşe tepkiler geldi.

EGEDESONSÖZ- İzmir’de bir sokak röportajındaki ifadeleri sebebiyle tutuklanan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu, dün gerçekleşen İzmir Enternasyonel Fuarı’nın açılışında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in yanında protokolde yer almıştı. 

Dilruba'nın protokolde yer almasına AK Parti'den peş peşe tepkiler geldi.

Açıklamalarda bulunan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı ve Yaşar Kırkpınar tepki gösterdi. 

CHP BU MİLLETİ ASLA BARIŞTIRMADI
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı:

AK Parti seçmenine ağız dolusu hakaret eden provokatörü onur konuğu diye ağırlayan CHP’nin gölge başkanı, bu müflis siyaseti tıpkı selefi gibi kendisine vazife edindi. Adını sözde “düşünce özgürlüğü” koydukları siyasi bataklıkta kin ve nefret değirmenine su taşıyan, teröristi kutsayan ve hakarete kucak açan CHP’nin tarz-ı siyaseti bu millet ile asla barışamadı, barışamayacak. Özgür Özel’in CHP’de değişim olarak pazarlamaya çalıştığı yeni meşrep, lümpen şahsiyetlere CHP’nin protokol yolunun açılmasından öteye geçemedi. Bu ülkenin geleceği, nefret siyasetine sarılanların değil; milli iradeye, milli değerlere ve milletin tertemiz vicdanına sahip çıkanların ellerindedir.

“BUNLARDA ONUR GURUR KALMAMIŞ”
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan:

“Milyonlarca AK Partiliye hakaret eden bir edepsizi 'onur' konuğu diye İzmir'e sundular. Bunlarda onur, gurur kalmamış. Bu terbiyesizliğinize cevap verdiğimizde çok sertsiniz diye ağlamayın ama…”

CHP'YE YAKIŞAN BUDUR
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya: 
Sayın Cumhurbaşkanımıza, milyonlarca Cumhur İttifakı seçmenine, milletin iradesine ağza alınmayacak sözlerle hakaret eden, tüm pişkinliği ile söylediklerinin arkasında olduğunu da üstüne basa basa ifade eden bir şahsı onur konuğu yapan CHP, kendine yakışanı yapmıştır. 

Evet, CHP'ye yakışan budur. 

Çünkü CHP'nin tarihine baktığımızda, milletin iradesine karşı yapılan tüm darbeleri, saldırıları, hakaretleri canhıraş bir biçimde savunmayı kendilerine görev edindiklerini net bir şekilde görüyoruz. 

CHP, bu milletin hür iradesiyle ve değerleriyle kavgalı olduğunu bir kez daha ispat etmiştir. 

CHP ve Genel Başkanı Özgür Özel, bu eylemiyle çirkin hakaretlere ortak olmuştur. 

Küfür ve hakaret, nefret söylemi ifade özgürlüğü değildir. Küfür, hakaret ve nefret içeren hiçbir söze müsamaha gösterilemez ve hoş görülemez. 

Bu kişinin, İzmir'in farklılıkları bir zenginlik olarak gören kültürünün ve evrensel değerleri özümsemiş aydınlığının bir simgesi olan, İzmir Enternasyonal Fuarı'nda ağırlanması da ayrı bir talihsizliktir. 

CHP, topluma karşı sorumsuz ve son derece saygısız bu eylemiyle, ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nı siyasallaştırmıştır. 

Bir İzmirli olarak söylüyorum, siyasi ortamı germeyi, toplumun sinir uçlarına dokunarak kutuplaşmayı körüklemeyi hedefleyen eylemlerinize, İzmir'imizi ve İzmir'in kadim değerlerini alet etmeyin!

ESEFLE KINIYORUM
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar:

“O Kişinin onur konuğu olarak protokolde yer alması; ‘Biz senin söylediklerime katılıyoruz. Seni takdir ve tasdik ediyoruz’ anlamına gelir. Bu insanlara örnek olması gereken genel başkanlara ve siyasilere yakışmayan ve davranıştır. Sn. Cumhurbaşkanımıza, devlet büyüğümüze hakaret edip, ağıza yakışmayan cümleler sarf ederek edep sınırlarını aşan birisini onur konuğu yapmak, onu baş taci etmek ‘ben senin bu söylediklerine katılıyorum seni takdir ve tasdik ediyorum’ demektir. Genel başkanların, siyasetçilerin insanlara ve insanlığa örnek olacak hareketler sergilemesi gerekirken böyle kötü örneklerin ön planda tutulması ve gençliğimize kötü örnek olarak gösterilmesi tam bir ahlak sorunudur. Bu tutumu esefle kınıyor, bir daha tekrarlanmasını umut ediyorum.”

PROTOKOLDE NİÇİN YER ALMIŞTIR?
AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı:

93'üncü kez kapılarını açan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın açılışını kutluyorum. Fuarlar ve kongreler Türkiye'nin vizyonudur. Ege'nin incisi İzmir de her yıl heyecanla beklenen ve coşkuyla kutlanan fuar her yaştan herkesin katıldığı dev organizasyonlardan biri. Bu tür organizasyonların ekonomik, sosyal ve turistik birleştiriciliği ile mola verilen, 7'den 70'e eğlenilen açık hava şenlikleridir. Lakin gelin görün ki bu açık hava şenliklerine muhalefetin genel başkanı dün verdiği fotoğrafla ve yaptığı konuşmayla bir çatı uydurmaya çalıştığını görmekteyiz. Sayın Özel'in yersiz ve zamansız bu açıklamasını, bu tür faaliyetler içinde siyasetin alet edilmemesi gerektiğini bir ke daha vurgulamak isterim. Verdiği sokak röportajında kullandığı ifadelerden dolayı millet iradesini hiçe sayan Dilruba Kayserilioğlu ile aynı karede yer almak nedir? Protokolde niçin yer almıştır? Sayın Özel'in bakış açısındaki prokotol kavramı neyi ifade etmektedir?