GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
30 Ağustos 2024 Cuma 21:26

Dervişoğlu'ndan 'İEF' kararı: Gitmiyoruz!

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, "İzmir Fuarı hem kıymetli hem de ciddi iştir. Daha açılışına ciddiyetsizlik bulaşırsa, orada olmayız. Gitmiyoruz" dedi.

31 Ağustos’ta resmi açılışının gerçekleştirileceği duyurulan İzmir Enternasyonal Fuarı’nı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatı ile 30 Ağustos’ta gerçekleştirilmesine karar verilmesi sonrası protokol krizi yaşandı.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nun özel kalem müdürüne bir mail gönderilerek, açılış programının 30 Ağustos’a alındığı bildirildi. 31 Ağustos'ta da bir resepsiyon verileceği iletildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği programda, Dervişoğlu için, “30 Ağustos tarihine konulan bir programda konuşma yapabilir” denildi.

Öne çekilen açılış sırasında İYİ Parti Genel Başkanı Mersin programındaydı. Bilgiyi alan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'nun; "İzmir Fuarı hem kıymetli hem de ciddi iştir. Daha açılışına ciddiyetsizlik bulaşırsa, orada olmayız. Gitmiyoruz" dediği öğrenildi.