GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
26 Ocak 2024 Cuma 00:01

AK Parti’den Bergama kararı… Koştu gitti, Doğruer geldi!

AK Parti’de cumartesi günü duyurulacak olan İzmir ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi ile ilgili son rötuşlar yapılıyor. Geçtiğimiz günlerde Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu'nun kız kardeşi Hale Koştu Özyeşil'in ağabeyinin malvarlığıyla ilgili yaptığı paylaşım sebebiyle Bergama ile ilgili süreç yeniden ele alındı. Edinilen bilgilere göre Koştu’nun yerine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer ‘in Bergama’da aday gösterileceği aktarıldı.

EGEDESONSÖZ- 31  Mart Yerel Seçimleri’nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı Hamza Dağ olarak belirleyen AK Parti’de gözler cumartesi günü gerçekleştirilecek olan ilçe belediye başkan aday tanıtım toplantısında olacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vitrine sunulacak olan adayların belirlenmesinde ise son rötuşlar yapılıyor.

KIZ KARDEŞİ ‘OY VERMEM’ DEMİŞTİ
Geçtiğmiz günlerde Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu hakkında ortaya atılan mal varlığı iddiası gündemi meşgul etmişti. Hakan Koştu’nun kardeşi Hale Koştu, ağabeyinin İstanbul, Almanya ve Bergama'da villalar aldığını belirterek "Yaşam standartlarındaki artışı aile geliri olarak açıklaması mümkün değil" ifadelerini kullanmıştı. Belediye ihalelerinde de usulsüzlükler olduğunu kaydeden Koştu, seçimlerde ağabeyine oy vermeyeceğini söylemişti. Hakan Koştu ise iddiaları yalanlamıştı.

KINIK'TA SAMİ MOLLA AHMET ADAY GÖSTERİLECEK
Genel merkezin kendisiyle yola devam etmeyi düşündüğü Hakan Koştu ile ilgili yaşanan son gelişmeleri değerlendiren parti üst yönetiminin ise Koştu’nun üzerini çizdği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Koştu’nun aday gösterilmesinden vazgeçildiği ve yerine Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’in aday yapılacağı bildirildi. Kınık’ta ise ilçe başkanı Sami Molla Ahmet’in aday gösterileceği aktarıldı.