GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
25 Ocak 2024 Perşembe 14:43

Karabağlar'da ek zam eylemi!

Karabağlar Belediyesi önünde eylem yapan Genel İş üyesi işçiler ek zam talebinde bulundu. Açıklamada "Biz belediye işçileri maaşlarımızda iyileştirme talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi karşılıksız bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz" denildi.

DİSK/Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, örgütlü olduğu Karabağlar Belediyesi’nde talep edilen ek protokol sürecinde uzlaşma sağlanamadığı bugün Karabağlar Belediye binası önünde basın açıklaması düzenledi.

“Gelirde adalet istiyoruz, geçinemiyoruz” pankartı açan işçiler sık sık, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “Gelirde adalet istiyoruz”, “İş ekmek yoksa barışta yok”, “İnsanca bir ücret istiyoruz” sloganları attı.

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Savaş Aras, “Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerde belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve dışında tutuluyorken işçilerin haklarına saldırılar hız kesmiyor. Belediye işçilerinin mağduriyetleri giderek artıyor” dedi.

“MAAŞLARIMIZDA İYİLEŞTİRME TALEP EDİYORUZ”
Belediye işçilerinin ağır ekonomik koşullarda geçinemez hale geldiğini söyleyen Aras, “Biz belediye işçileri maaşlarımızda iyileştirme talep ediyoruz ve bunun için ek protokol yapılmasını istiyoruz. Bu talebimizi karşılıksız bırakarak bizleri mağdur eden, talebimize kulak tıkayan ve ek protokol imzalamayı reddeden belediye yönetimlerini bu yanlıştan dönmeye çağırıyoruz” diye konuştu.

Seçim döneminde eylem yapmalarının eleştiri konusu olduğunu dile getiren Aras, “Biz seçim dönemi olduğu için değil artan ekonomik krizin karşısında daha iyi geçinebilmek için eylem yapıyoruz. Buradan son kez belediye yönetimine sesleniyoruz; talebimizi görmezden gelmeye devam ederseniz bundan sonra yapacağımız eylemlerinin sorumlusu sizsiniz. Hakkımız için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi