GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
15 Şubat 2016 Pazartesi 16:41

AK Parti'de işaret dili seferberliği

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca düzenlenmiş bulunan İşitme Engellileri anlamaya ve konuşmaya yönelik “İşaret Dili” Eğitim programı 08-15 Şubat 2016 tarihleri arasında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Temel düzeyde İşitme Engelli vatandaşlarımızla anlaşmayı hedefleyen kursa, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve 81 İl Teşkilatından gelen yaklaşık 200 kişi katılım sağladı.

Eğitim sonrasında katılımcıların kendi illerinde eğitimi yaygınlaştırma ve öğrendiklerini geliştirme faaliyetleri devam edecek. Yaklaşık 3 milyon işitme engelli vatandaş ile yakınlarının hayatlarını kolaylaştırmaya katkı vermek ve tüm engel gruplarına yönelik çalışmalara bir yenisini daha katmak üzere düzenlenen program sonunda katılım belgeleri AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun başarı dilekleri ile verildi.

Geniş katılımla gerçekleştirilen kurs programı ülke genelinde büyük ses getirmiş, başlıca GSM Operatörlerinin ücretsiz işaret dili uygulamalarını hayata geçirmeleri ile adeta eş zamanlı bir gelişme gösterdi.

AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar, katılımcıların illerinde gerçekleştirecekleri eğitim etkinliklerine destek vereceklerini ve takipçisi olacaklarını belirterek, katılımcılara başarılar diledi.