GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 11:20

AK Parti - CHP arasında ‘BAL’ kapışması! 'Soyer'in yaptığı eziklik'

Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda yapılan inşaat sonrasında siyasette hareketlenmeler yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in inşaatı mühürleyeceklerini belirtmesinin ardından AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan da tartışmalara dahil oldu. İnan, "Bir kere sen kimsin? Bu mühür senin haddine mi? Özgür Özel'i etiketleyip "başkanım ben buradayım" diye kendini gösterme çabası apayrı bir eziklik" dedi.

EGEDESONSÖZ – Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler anaokulu yapıyor’ iddiası gündeme geldi ve iddia sonrasında siyasette hareketlenmeler yaşandı.

Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gerekli incelemeler sonrasın inşaatın yasal mevzuata aykırı olduğunu ve mühürleme işlemlerine başladıklarını belirtti.

Soyer’in ifadeleri üzerine AK Parti Gençlik Kolları Başkanı ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, sosyal medya hesabı üzerinden, tepki gösterdi. Soyer’e ‘mühür’ tepkisi gösteren İnan, “Bir kere sen kimsin? Bu mühür senin haddine mi? Hepsini bir kenara koydum. 60 yaşını aşmış bir adamın fiyasko geçen bir 5 yılın ardından tekrar aday olabilmek için bir anaokulunu ve oradaki çocukları hedef alması kadar hazin ne olabilir? Özgür Özel'i etiketleyip "başkanım ben buradayım" diye kendini gösterme çabası apayrı bir eziklik. Allah selamet versin çok acıdım” dedi.