GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
4 Ocak 2024 Perşembe 10:01

Özel’den ‘BAL’ sitemi: Hatadan geri dönülmelidir!

Bornova Anadolu Lisesi’nin koruluğu üzerinde çıkan iddialar sonrasında CHP Genel Başkanı Özgür Özel de tartışmalara dahil oldu. Özel, “Bu hatadan derhal geri dönülmelidir” dedi.

EGEDESONSÖZ – Bornova Anadolu Lisesi’nin (BAL) koruluğunda ‘Suriyeliler için anaokulu yapılıyor’ iddiası gündeme geldi. İddianın ardından tartışmalar yaşandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi iddialar üzerine açıklama yaparak inşaatın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İşitme Engelliler Özel Eğitim Okulu Yık-Yap Projesi kapsamında yeniden inşa aşamasında olduğunu belirtti. Ayrıca inşaat boyunca hiçbir ağaca zarar verilmediği ve Bornova Belediyesi tarafından ruhsat alındığı belirtildi.

Yaşananların ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel de tartışmalara dahil oldu. Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; kendisinin de o okulda okuduğunu belirterek hatadan geri dönülmesi gerektiğini belirtti.

Özel yaptığı açıklamada şunları söyledi:

İzmir Bornova Anadolu Lisesi Türkiye’nin en saygın ve değerli eğitim kurumlarından biridir. Binlerce mensubundan biri olduğum Bornova Anadolu Lisesi ailesine bunu yaşatamazsınız. Bu hatadan derhal geri dönülmelidir. Bornova Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı’nın, öğrencilerinin ve velilerinin yanında bu rezaletin karşısındayız. Gereği yapılacak