GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
9 Nisan 2023 Pazar 01:32

Adaylık başvurusu yapmamışlardı... Kılıçdaroğlu’ndan iki isme ‘dosya’ talimatı!

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimin kazanılması durumda kabinede yer alabileceği düşünülen ve bu yüzden vekillik başvurusu yapmadığı aktarılan Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a vekillik dosyası vermeleri için talimat verdiği öğrenildi. İki isim talimat sonrası aday adaylığı dosyasını genel merkeze sundu.

EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs’ta düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili adaylığı seçimlerinde listelerin belirlenmesi konusunda partilerin çalışmaları devam ediyor.

Bugün tamamlanıp YSK’ya teslim edilecek listeler konusunda CHP’de hummalı çalışma sürüyor. Milletvekili aday adaylığını başvurusundaki yoğunluğun yanında ittifak yapılan 4 partiden isimlerin kontanjan vekil olarak gösterilmesi kararı sonrası listenin hazırlanmasında ciddi tartışmaları yaşanıyor.

İttifakın seçimi kazanması durumunda kabinede yer almak isteyenlerin milletvekili aday adaylığı başvurusu yapmaması kararının alınması sonrası partinin üst yönetiminde yer alan bazı isimler vekillik dosyasını genel merkeze iletmemişti. Edinilen bilgilere göre, listelerin belirlenmesine kısa bir süre kala ise Genel Başkan Kılıçdaroğlu’ndan iki kritik isim için talimat geldiği aktarıldı. Buna göre Genel Sekreterlik görevinde bulunan, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ile Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun’a milletvekili dosyasını hazırlamaları istendi. Alınan karar sonrası iki ismin aday adaylığı başvuru dosyalarını hazırlayarak genel merkeze sundukları bildirildi.