GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
8 Nisan 2023 Cumartesi 21:07

Kesin liste öncesi son dakika kulisi… İzmir’e 4 kontenjan vekil iddiası!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi işlerken; partilerin vekil listelerini teslim etmeleri için tanınan sürede de zaman daralıyor. CHP’de listeler için son rötuşlar yapılıyor. Son olarak Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ne İzmir’den toplam 4 kontanjan vekil verildiği iddiası kulislere yansıdı.

EGEDESONSÖZ- 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri için gözler milletvekili aday listelerinde… Yarın YSK’ya teslim edilecek olan listelere son rötuşlar veriliyor.

CHP Genel Merkezi’nde ise yoğun bir hareketlilik hakim… Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun listelerin son halini verip Parti Meclisi’ne sunacak.

PM TOPLANTISI YENİDEN ERTELENDİ
Edinilen bilgilere göre listelerin son halinin verildiği aşamada yoğun tartışmaların yaşandığı ve saat 22:00’da yapılması planlanan Parti Meclisi toplantısı önce 24:00’a ardından 03:00'a ertelendi.

07:00'a ertelenen toplantı ise başladı.

Diğer yandan İzmir’de Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi’ne verilecek olan kontenjan vekillerle ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. İzmir’e 4 parti için 4 kontenjan milletvekili verildiği iddiası kulislere yansırken kontenjan vekillerin sıralamadaki yerlerinin henüz belli olmadığı aktarıldı.