GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
27 Mart 2023 Pazartesi 18:21

Aday adayları için mülakat vakti… İzmir, Ömer Çelik’e emanet!

AK Parti’de milletvekili aday listelerinin belirlenmesine yönelik olarak mülakat komisyonları oluşturuldu. Aday adayları ileyüz yüze yapılacak olan mülakatlarda İzmir’den sorumlu isim AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik oldu.

EGEDESONSÖZ- AK Parti’de siyaset yürüten ve kariyerine TBMM çatısı altında devam etmek isteyen çok sayıda isim milletvekili aday adayı olmak için başvurularını yapmıştı.

Başvurularının tamamlandığı süreçte hafta sonu temayül yoklamaları gerçekleştirilmişti. Temayül yoklamasının ardından miletvekili listelerinin belirlenmesi amacıyla Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile 14 ayrı mülakat komisyonu kuruldu.

İZMİR DAHİL 5 İL
Aday adayları ile yüz yüze görüşecek olan komisyonlar biri başkan olmak üzere beş kişiden oluşturuldu. Buna göre İzmir’in dahil olduğu ve Kayseri, Aksaray, Niğde ve Mardin’in de yer aldığı grubun komisyon başkanlığına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik getirildi. Çelik’e bağlı heyette AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Sekreter Yardımcısı Türk İslam Karakoç, AK PARTİ MKYK üyesi Emre Ete, AK Parti Kadın Kolları AR-GE ve Eğitim Başkanı Züleyha Karademir, AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Coşkun Keklik yer aldı. Ekip, toplamda 336 aday adayı ile yüzyüze görüşecek.

DAĞ’A KOMİSYON BAŞKANLIĞI GÖREVİ
Diğer yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ aralarında Artvin, Bayburt, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon, Ağrı, Ardahan, Hakkari ve Van’ın dahil olduğu komisyonun başkanlığına getirildi. Dağ’a bağlı heyette ise Abdurrahman Kurt, Mehmet Ali Zengin, Aslı Seren, Osman Ertuğrul Yörük yer aldı.