GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Eylül 2024 Çarşamba 08:18

Zorunluluk kalktı... BA-BS formları tarih oldu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Vergi Usul Kanunu'nda değişikliğe gitti ve BA-BS formlarının eylül ayından itibaren verilmesi zorunluluğunun kalktığını açıkladı.

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre, elektronik belge uygulamalarının yaygınlaşması, elektronik ortamda düzenlenen belgelere erişimin kolaylaşması ve kamu kurumları arasındaki bilgi paylaşımının etkinleşmesine bağlı olarak vergi mükelleflerinin uyum maliyetlerinin azaltılması mükellef ve meslek mensupları tarafından verilmesi gereken bildirimlerin azaltılması amacıyla, Eylül 2024 dönemi bildirimlerinden başlamak üzere Form Ba ve Form Bs bildirimlerinin verilmesi uygulaması sonlandırıldı.

BA / BS formları nedir?
BA formu, ‘Mal ve Hizmet Alımlarına İlişkin Bildirim Formu’ ve BS formu, ‘Mal ve Hizmet Satışlarına İlişkin Bildirim Formu’ anlamına geliyor. 213 sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) uyarınca bilanço esasına göre defter tutan kişi ya da kurumların KDV hariç 5.000 TL ve üzerinde olan mal ve hizmet alımlarını BA, BS formlarıyla vergi dairesine bildirmeleri gerekiyor.