GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
27 Mart 2022 Pazar 17:27

Yenice’nin ‘Atatürk’ gafı seçim kaybettirdi... Lokantacılar yeni başkanını seçti!

İzmir Lokanta ve Gazinocular Esnaf Odası'nda yapılan seçimde önceki dönem başkanı Aykut Yenice, yaptığı gaf nedeniyle ağır yenilgiye uğradı. Böylelikle Lokantacıların yeni başkanı 461 oy farkla Doğan Kılıç oldu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Lokanta ve Gazinocular Esnaf Odası üyeleri, yeni başkanını seçmek için bugün bir araya geldi. Seçime lokantacıların önceki dönem başkanı Etem Aykut Yenice'nin gafı damga vurdu.

Oylama öncesi, mevcut adaylardan birinin Yenice tarafına geçmesi, Yenice'nin rakibi Doğan Kılıç karşısında elini güçlendirdiğini düşündürtürken, seçim esnasında yaşanan gerginlik, Yenice'nin oylarını kaybetmesine neden oldu.

Esnaflardan birinin Yenice'ye, "Sizleri tanımıyorum, Doğan Bey bizi 3 defa ziyarete geldi, kendisini biliyoruz" demesi üzerine Yenice "Nasıl olur ya! Atatürk'ü tanımayan beni tanımaz!" diye yanıt verdi. Yenice'nin bu sözleri üzerine seçim salonunda gerginlik meydana geldi. Üyelerin büyük bir kısmı, Yenice'ye tepki gösterirken kendisini Atatürk ile bir tutmasını şaşkınlık içerisinde karşıladı.

Saat 17.00'de oylamanın bitmesiyle birlikte sandıklar açıldı ve Lokantacıların yeni başkanı 461 oy farkla Doğan Kılıç oldu. Kılıç 664 oy alırken, Yenice ise 203 oyda kaldı. 

Doğan Kılıç'ın Yönetim ve Denetim Kurulu'nda yer alan isimler şu şekilde: