GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
25 Mart 2022 Cuma 14:22

Fiyat sabit ama... Büyükşehir'den halk ekmeğe gramaj ayarı!

Girdi maliyetleri artması nedeniyle Şubat ayında 250 gramdan 230 gram düşürülen Kent Ekmek, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 1,5 TL'den 2 TL'ye çıkarılmıştı. Büyükşehir Mart ayında ise gramaj düşürmeye gitti. Vatandaşların dikkati doğrultusunda Kent Ekmek'den alınan ekmeklerin ağırlığı 210 gram ile 216 gram arasında değiştiği fark edildi. Kent Ekmek büfesinde çalışan görevlisi ise gramajının 210 grama düşürüldüğünü doğruladı.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan ve vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunması amaçlanan 'Kent Ekmek de de Şubat ayında fiyat ve gramaj düzenlemesi sonrası, Mart ayında da gramaj düşüklüğüne gidildi.

Türkiye'de son dönemlerde yaşanan ekonomik olumsuzluklar sonrası ülke genelinde iğneden ipliğe her şeye zam gelmişti. Özellikle vatandaşların temel ihtiyacı olan gıdaya gelen zamlar gerek esnafı gerekse tüketici olumsuz yönde etkilerken, en fazla tartışma konularından biri 'ekmek' fiyatları olmuştu.

İZTO'DAN ÇİFTE ZAM GEÇMİŞTİ
İzmir Ticaret Odası tarafından 23 Şubat'ta yapılan yeni düzenlemeyle ilk zam gizli olarak 230 gram olan ekmeğin ağırlığının 210 grama indirilmesi olurken, fiyat bazında ise 2 lira 50 kuruş olan tarife, 3 TL'ye yükseltilmişti.

KENT EKMEK DE ZAMLARDAN NASİBİNİ ALMIŞTI
Fırınlarda satılan ekmeğin yanı sıra ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Bünyesi'nde kurulan ve vatandaşlara ucuz ekmek imkanı sunması amaçlanan 'Kent Ekmek'te de Şubat ayında zam uygulanmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 Şubat tarihinden 'Fırıncılarla anlaşma sağlandı: Kent Ekmek iki kat büyüyecek' başlığı ile duyurulan haberde, Kent Ekmek bünyesinde 250 gram olan ekmek 230 grama düşürüldüğü, 1 lira 50 kuruş olan satış bedelinin ise 2 TL'ye yükseltildiği açıklanmıştı.

35 GÜNDE ÜÇÜNCÜ ZAM!
Şubat ayının sonlarında açıklanan zam oranı sonrası ise çarpıcı bir gelişme yaşandı. 230 gram satılacağı belirtilen Kent Ekmek'deki tekli beyaz ekmeğin gramajı düşürüldüğü vatandaşların dikakti sonucunda fark edildi. Kent Ekmek büfesinden alınan emeklerin gramı 210 ile 216 gram arasında ölçülürken, büfe yetkilisi de ekmeklerin gramajının 210 grama düşürüldüğü ifade etti. Dikkat çeken diğer bir ayrıntı ise Kent Ekmek büfelerinin camında asılı olan '230 gram ekmek 2 TL' yazısının kaldırılması ve yeni gramaj düzenlemesinin yazılmaması oldu. Yaklaşık olarak 15 ile 20 gram düşmesine rağmen ise ekmeğin fiyatında herhangi bir indirim bulunmuyor.