GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
16 Mart 2016 Çarşamba 13:59

Valilikten ‘gece çalışma izni’ uyarısı!

İzmir Valiliği, inşaatlara gece ve hafta sonu çalışma iznini öngören Mahalli Çevre Kurulu kararlarının kurumlarca gürültü kirliliğine neden olması üzerine açıklama yaptı. Yapılan açıklamada verilen iznin gürültü yapma hakkı anlamına gelmediği ifade edildi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir Valiliği bünyesinde çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılarak oluşturulan İl Mahalli Çevre Kurulu gece ve hafta sonu çalışma taleplerinin artması üzerine verilen yetkilerin yanlış kullanılmaması konusunda yazı yayımladı.

Valilik yaptığı açıklamada başvuruda bulunan firmaların bulunması gereken belgelerin yanı sıra gece ve hafta sonu çalışma izni için başvuracakların gerekçelerinin detaylı açıklama yapmasını istedi.

GÜRÜLTÜ YAPMA İZNİ DEĞİL
Açıklamaya son dönemde artan gece çalışma başvurularının artması ve gerekilen özenin göstertilmeden faaliyetlerin yürütülmesi hakkında özel olarak not düşüldü. 
Gece ve hafta sonu çalışma izninin gürültü yapma hakkı anlamına gelmediğinin altını çizen Valilik, şu ifadelere yer verdi: “Gece ve/veya haftasonu çalışma izni Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği, Şantiye Alanları için Çevresel Gürültü Kriterleri adlı 23.maddesinin ç bendi ‘kamu yararı gerektiren baraj, köprü, tünel, otoyol, şehir içi anayol, toplu konut gibi projelerin inşaat faaliyetleri ile şehir içinde gündüz trafiği engelleyecek inşaat faaliyetleri gündüz zaman diliminde(07:00’den 19:00’a kadar 12 saat) çalışmamak koşuluyla bu kapsamda alınacak İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı ile sürdürülebilir’ Hükmü uyarınca MÇK Kararı ile verilebilmekte olup; bu izin herhangi bir gürültü yapılacağı anlamına gelmemektedir. Yetkili idare tarafından yapılacak denetimlerde yönetmelik esasları uygulanır.”