GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Mayıs 2016 Perşembe 13:40

Valilikten Bilgin Enerji’nin dev RES projesine onay

Göztepe Başkanı Sepil’in Genel Energy hisselerini alan Bilgin Enerji Holding, Bergama ve Balıkesir’in 3 ilçesini kapsayan 141 adet RES projesine İzmir Valiliği’nden onay geldi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - İzmir’in son dönemde iki yakasında sayıları artarak devam eden Rüzgar Elektrik Santrali (RES) projelerine bir yenisi daha ekleniyor.

Bilgin Enerji Holding Bergama Çamtepe bölgesinde 141 adet RES projesini hazırladı. İşadamı Vehbi Bilgin’in sahibi olduğu Bilgin Enerji Yatırım Holding A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek proje, Bergama’nın yanı sıra Balıkesir’in Burhaniye, İvrindi ve Havran ilçelerinin de bir bölümünü kapsayacak.

1 BUÇUK MİLYARLIK PROJE
Çamtepe RES projesiyle 141 türbinden oluşan 423 megavatlık rüzgar santralleri kurulacak. Proje kapsamında kurulacak türbinler için boyutları 100 metrekare ve derinliği yaklaşık 3 metre olan çukurlar açılacak. Proje için toplamda 1 milyar 352 milyon 627 bin TL harcanacak. 

Dev RES projesi için İzmir Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’ne sunulan proje dosyasına onay gelirken, proje için ÇED süreci başlatıldı.

SEPİL’İN HİSSELERİNİ ALDI
Projenin sahibi Bilgin Enerji son dönemde yaptığı dev yatırımlarla ülke gündeminde adından söz ettirmişti. Firma son olarak Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil’in kurucuları arasında yer aldığı Londra merkezli Genel Energy şirketinin hisselerini almıştı. Sepil’in geçtiğimiz aylarda Genel Energy hisselerini satması üzerine, Bilgin Enerji Londra Borsası’na kayıtlı olan Genel Energy’nin yüzde 10,5 hissesini satın aldı. Böylece firma Genel Energy’de ikinci büyük hissedar olarak petrol ve gaz sektörüne de girmiş oldu.

Yönetim Kurulu Başkanlığını Vehbi Bilgin'in, Genel Müdürlüğünü de Tolga Bilgin'in yürüttüğü Bilgin Enerji, sektörde 1992 yılından beri faaliyet gösteriyor. Rüzgar enerjisinde 395, hidroelektrik enerjisinde 477 megavat kurulu güce sahip şirketin elektrik üretimi tamamen yenilenebilir kaynaklardan sağlanıyor.