GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Aralık 2016 Perşembe 09:02

Valilik harekete geçti: O araçlar kaldırılıyor

İzmir Valiliği güvenlik açısından tehlike yaratabilecek sokaklar ve boş arazilerdeki park edilmiş kullanılmayan araçlar için harekete geçti. Valilik, emniyetten gerekli tespitlerin yapılarak il genelinde toplanmasını istedi.

EGEDESONSÖZ - Bombalı terör saldırıları sonrasında önlemleri arttıran emniyet boş arsalar ve sokak aralarında bulunan araçlarla ilgili çalışma başlattı. Gelen şikayetlerin ardından İzmir’de harekete geçen valilik ve emniyet tüm il genelinde tespit yapacak. Özellikle sokak aralarına park edilmiş, sahipli ya da sahipsiz uzun süredir orada bulunan, çürümeye bırakılmış araçların tamamını toplayacak. İlk olarak araçların varsa plakaları üzerinden sahiplerine ulaşılarak kaldırılması istenilecek. Plakası olan ya da olmayan tüm araçlar alınarak büyük bir otoparka götürülecek. Burada, tehlike arz etmeyecek şekilde düzenlenecek.

Vatandaşlar, muhtarlar ve belediyelerden gelen şikayetleri değerlendiren İzmir Valiliği konuyla ilgili çalışma yapılması talimatını İzmir emniyetine verdi. Emniyet trafik şube müdürlüğü yetkilileri de gerekli çalışmaları başlattı. Bu kapsamda OHAL dönemin de yetkisiyle işlemler hızlı bir şekilde yürütülecek. Sokak aralarında şikayet edilen hiçbir araç bırakılmayacak.

Son dönemde bombalı intihar saldırılarında araçların kullanılması dikkat çekerken birçok aracın plakasının sahte olduğu tespit edilmişti. Bazı araçların ise plakalarının başka araçlara ait olduğu da araştırmalar sonucunda ortaya çıkmıştı. Bu çalışma ile araç plakalarının kötü amaçlı kullanılmasının da önüne geçilmiş olacak.