GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Aralık 2016 Perşembe 00:21

İzmir'de engelli çocukların eğitim aldığı merkezde taciz skandalı!

İzmir’in Bornova İlçesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel eğitim merkezinde taciz skandalı ortaya çıktı. Okulda görevli bir öğretmenin ilişiği kesilirken konu yargıya taşındı. Tacizci öğretmen tutuklandı.

EGEDESONSÖZ - Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Bornova Körfez Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde yaşanan taciz olayı şok etkisi yarattı.

Zihinsel yetersizlikleri olan öğrencilerin eğitim gördüğü okulda görevli bir öğretmenin öğrencilerden bazılarını taciz ettiği iddia edildi. Yapılan araştırma ve kurum içi soruşturmanın ardından konu önce ilçe milli eğitime ardından da il milli eğitim müdürlüğüne yansıdı. Okulda, zihinsel engelli öğrencilerde tacizde bulunduğu iddia edilen öğretmenin görevine son verildi.

Tacizci öğretmenin 'Bitki Bilim, Bahçecilik' dersi için Bornova Halk Eğitim Merkezi tarafından görevlendirilen Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden emekli öğretim üyesi olan ve Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan kursa katılarak eğitmen olabileceğine dair sertifika alan 61 yaşındaki Şevket G. olduğu öğrenilirken iğrenç olay yargıya da taşındı. Yapılan suç duyurusunun ardından Şevket G.'nin gözaltına alınırken, 20, 22 ve 24 yaşlarındaki 3 zihinsel engelli öğrencinin psikolog eşliğinde ifadeleri alındı. Gözaltına alınan Şevket G. ifadesi alındıktan sonra sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Konuyla ilgili Egedesonsöz’e konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, geniş çaplı soruşturmanın başlatıldığını ifade ederken meselenin savcılığa taşındığını söyledi. Yahşi, “Okulda yaşananlarla ilgili ayrıntılı bilgi veremeyiz. Bir üniversiteden emekli olmuş, yaşı 60’ın üzerinde olan bir öğretmenin bu olaya karıştığına yönelik intiba oluştu. Bu öğretmen milli eğitim bakanlığımızın kadrolu öğretmeni değil. Kurumda ücretli ders veren, dışarıdan gelip giden birisi. Tespitin ardından hemen görevine son verdik. Hukuken hakkında bir idari işlem yapamıyoruz. Çünkü bizim bünyemizde değil. Ama olay yargıya taşınmıştır. Bundan sonra biz de titizlikle olayı takip edeceğiz. Durum kesinlikle kabul edilemez. Ne gerekiyorsa da yapılacaktır” diye konuştu.