GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
2 Mart 2016 Çarşamba 09:27

Vali Toprak’tan o başkana ‘vicdan’ çıkışı!

İzmir Valisi, Dikili’ye mülteci kampı yapılacağı iddialarını yalanladıktan sonra Twitter adresinden manidar 2 mesaj göndererek isim vermeden İlçe Belediye Başkanı Tosun’u eleştirdi.

Suriye’de yaşanan savaşın ardından Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışan mültecilerin göçü nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybederken kamp ve geri kabul merkezleri gündeme geldi.

İzmir’de emniyet ve jandarmanın sahil güvenlik tarafından yakalanan mülteciler için uygun yerleri olmaması barınma merkezi ihtiyacını doğurdu. Bunun üzerine gözler son günlerde facialarla dikkat çeken Dikili’ye çevrildi. Dikili Demirtaş Köyü’nde,  yakalanan mültecilerin barınması için kamp kurulacağı iddiaları ortaya atıldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak ‘Dikili geri kabul merkezi mi oluyor?’ sorusunun gölgesinde jet bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Vali Toprak, “Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil… Kamp falan olmayacak. Sadece spor salonlarında dağınık halde bulunan mültecilerin işlemleri yapılırken daha düzgün ortam sağlayabilir miyiz diye düşündük” dedi.

- VALİ TOPRAK'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ... 

Toprak konuyla ilgili detaylı açıklamasının ardından Twitter hesabından da manidar 2 mesaj gönderdi. Mülteci kampı haberlerini gerçekdışı olarak niteleyen Toprak, iddialar sonrası açıklamalarda bulunan Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’u da isim vermeden sert sözlerle eleştirdi.

Toprak, “Birileri Dikili’ye mülteci kampı yapılacağına dair gerçekdışı yalan haber yapıyor, birileri de bu uydurma haber doğruymuş gibi beyanat veriyor. Dikili’ye kamp yapılacağı yalan haberi karşısında gerçekmiş gibi beyanat verenlerin açıklaması da drama olan vicdan bakışlarını anlatıyor” ifadelerini kullandı.




TOSUN’DAN CEVAP GELDİ
Vali Toprak’ın mesajlarının ardından Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’dan da bir açıklama geldi. “Kentini ve kentlisini, bölge esnafını, çocuklarımızın geleceğini düşünen,  bir belediye başkanı, ayrıca Cumhuriyete, barışa, kardeşliğe gönülden inanan sevginin kenti Dikili'nin bir evladı olarak elbet teki ilçem aleyhinde olabilecek her türlü olumsuzluğu sorgularım, sorgulamak da hakkımdır” diyen Tosun, Dikili Belediyesi tarafından mülteci sorununa çözüm bulma adına yapılan çalışmaları anlatırken, “Mülteci sorununun ilk başladığı günden itibaren ülkemiz, kentimiz ve kentlimiz için duyarlılığımı en üst seviye de tutarak bu konuya destek veren biri olarak, Sayın Valimiz tarafından şahsıma aleni ve haksızca bir bakış açısında bulunulmuştur” ifadelerini kullandı.

Tosun, “Ayrıca İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak'ın Dikili ilçesinde gerçekleştirildiği mülteci sorununa ilişkin toplantıya davet edilmediğimi de hatırlatıp, bu konu da Sayın Valimizden Dikili’nin seçilmiş belediye başkanını da bu toplantıya davet etmesini beklediğimizi de hatırlatmak isterim” diye ekledi.